Masllorenç farà un nou pou per resoldre els problemes d'abastiment d'aigua

El municipi fa mesos que fa servir camions cisterna per garantir l'abastiment

Una font tancada a Masllorenç.
Una font tancada a Masllorenç. | TGNDigital
16 de maig del 2023
Masllorenç és un dels municipis del Baix Penedès que ja es troba en estat d’excepcionalitat per la sequera, juntament amb la Bisbal del Penedès, Bonastre, Cunit i el Montmell. Els problemes d’abastiment d’aigua potable al poble venen de lluny, ja que l’únic pou del qual es nodreixen fa temps que no té el cabal suficient per satisfer la demanda.
 
Per això, l’Ajuntament contracta camions cisterna que porten aigua fins al dipòsit municipal per garantir l’abastiment. Només l’any passat, aquesta mesura d’urgència va tenir un cost extra de 100.000 euros per les arques municipals. “No en necessitem cada dia, depèn de l’ús que se’n fa i de l’època de l’any”, puntualitza l’alcalde, Joan Miró.
 
Per resoldre aquesta mancança, el consistori ha licitat la construcció d’un segon pou a una zona on, en teoria, hi ha més aigua i que està al costat del poble. Els treballs de construcció ja estan adjudicats i el batlle espera que en poques setmanes ja es pugui començar a foradar. L’esperança és que abans de l’estiu ja estigui enllestit. Després caldrà veure si el cabal és suficient i si l’aigua és potable.
 
“Esperem que amb el nou pou resolguem el problema i ja no hàgim de portar més aigua en camions”, remarca Miró. Aquest nou pou donaria servei al poble de Masllorenç, mentre que l’antic ho faria a les urbanitzacions de Masarbonès i la Font d’en Talló. També estaran interconnectats per si s’ha de traspassar aigua entre tots dos.
 

Restriccions per a l’ús d’aigua

Els cinc municipis del Baix Penedès que ja estan en estat d’emergència formen part de la unitat Anoia-Gaià. Això suposa que la dotació d’aigua diària estigui limitada a 230 litres per habitant i dia, i que l’aigua per a usos agrícoles i industrials tingui restriccions del 40% i del 15% respectivament. També comporta la prohibició de reg a les zones verdes i de la neteja de carrers amb aigua potable.