Cunit segueix el camí del Vendrell i tanca les dutxes de les platges

El municipi ha començat a aplicar restriccions per la sequera

Una de les platges de Cunit.
Una de les platges de Cunit. | TGNDigital
15 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:22h
El Vendrell ja fa dos estius que manté les dutxes de les platges tancades, com a mesura d'emergència davant la sequera. Una decisió que, des del passat abril, també ha decidit prendre l'Ajuntament de Cunit. Des del consistori cunitenc han confirmat que des de la Setmana Santa no funcionen ni les dutxes, ni els rentapeus, ni els lavabos que hi ha a la zona de platges.

És una decisió que ha pres el govern municipal davant la intensa sequera que afecta el territori català. A més, des de fa uns dies, Cunit ha començat a aplicar altres restriccions perquè el municipi ha passat a formar part dels que es troben en estat d'excepcionalitat. Això significa que només es poden gastar 230 litres per habitant cada dia i no es pot fer servir l'aigua potable per netejar els carrers o regar els espais verds.

Les restriccions del Pla Especial de Sequera no obliguen a tallar l'aigua de les dutxes, però des del govern local creuen que l'actual context demana mesures com aquesta. Si la situació no canvia dràsticament, la mesura s'estendrà durant la temporada d'estiu. Fa pocs dies, el president de l'associació que atorga les banderes blaves, José Palacios, va demanar als municipis de costa que no només tanquessin les dutxes, sinó que les retiressin progressivament