1 de 10
MITJANS DE COMUNICACIÓ

«Aquest ha estat el trist final»: Faro revela perquè ja no publica al Diari de Tarragona

L'humorista va tancar el passat 31 de març una trajectòria de 25 anys al mitjà de comunicació

Andrés Faro s'ha acomiadat dels lectors del Diari a través d'un vídeo. | Andrés Faro
per TarragonaDigital, Tarragona | 16 de maig de 2023 a les 12:15 |
L'humorista Faro va deixar de publicar les seves vinyetes al 'Diari de Tarragona' el passat 31 de març després de 25 anys de col·laboració ininterrompuda. En un vídeo penjat a YouTube, Andrés Faro explica les raons de la sortida del citat mitjà i assegura que el desencadenant, a parer seu, va ser "una vinyeta publicada a finals de maig de 2022 sobre la qüestió del 25% del castellà a les escoles, que va fer viral a les xarxes socials".


Els fets es remunten al març de 2022, quan el propietari del mitjà de comunicació, Luis Sánchez Friera, hauria demanat l'acomiadament de Faro d'un dia per l'altre. Segons l'empresa, l'objectiu és "una reducció del pressupost de col·laboradors". Finalment, però, després de diverses reunions amb l'equip directiu, es pacta una reducció de sou, a 200 euros nets al mes, passant la vinyeta de les pàgines d'opinió a la contraportada.

Tot i aquest acord, Faro vol reunir-se amb el propietari del Diari per tractar diverses qüestions, com una reducció del nombre de vinyetes en consonància amb la reducció de salari. L'humorista va proposar treballar gratis si el mantenien a la contraportada, però segons Faro, Sánchez Friera, que es va negar a trobar-se amb ell, no s'ho va prendre bé.

 

Demanda contra l'empresa editora del 'Diari de Tarragona'

Davant aquesta situació, Faro va presentar una demanda contra l'empresa "per vulneració de drets laborals i per vulneració al dret a la llibertat d'expressió i d'opinió". Segons ha explicat l'humorista, des de la presentació de la denúncia fins al dia del judici, a finals de març del 2023, van passar nou mesos en què els advocats del Diari no van respondre cap trucada de l'advocat de Faro a la recerca d'algun tipus d'acord per revertir a la situació.

Durant aquest temps, el ninotaire assegura que dues de les seves vinyetes van ser censurades. Una sobre la indústria química i la relació amb la salut dels tarragonins i una altra sobre els abusos a nens en col·legis religiosos.


Una setmana abans de la celebració del judici l'advocada del Diari va comunicar que demanarien un ajornament. Davant això, Faro va decidir que no volia continuar al mitjà i els advocats van acabar pactant una sortida que es va produir el passat 31 de març.
Participació