1 de 10

Som Espluga anuncia que la llar de jubilats podria ocupar la sala parroquial

Fins ara, l'associació ha anat de local en local de lloguer sense tenir-ne cap de definitiu

Imatge de la candidatura | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 17 de maig de 2023 a les 07:51 |
Una de les propostes que Som Espluga porta al programa electoral a l’apartat d’equipaments és buscar un emplaçament definitiu on fer una llar de jubilades i jubilats. Aquest emplaçament seria a la sala parroquial, un espai que s’ha de rehabilitat i que té una ubicació cèntrica.
 

L’actual equip de govern de Som Espluga ja manté contacte amb la parròquia i l’Arquebisbat, actual propietari, per començar a plantejar una possible cessió de l’immoble i les condicions d’aquesta. La proposta és adquirir la sala parroquial per ubicar-hi, en dues plantes, la llar de jubilades i jubilats. La planta a peu de carrer seria per fer una sala diàfana per a l’ús diari de l’associació de jubilats i jubilades, amb una sortida al carrer per tenir un espai de pati; la segona planta seria un espai diàfan per a les activitats grupals i festives.

A més a més, disposaria d’una coberta planta, en forma de terrat, on cultivar un hort urbà. L’edifici no tindria cap barrera arquitectònica i disposaria d’ascensor. Actualment a la sala parroquial hi ha Càritas Parroquial, que evidentment caldria reubicar aquesta entitat en un altre espai que conservi o millori les característiques del que estan usant actualment. La reubicació l’assumiria l’Ajuntament.

 
Aquest espai seria un emplaçament definitiu per als socis i sòcies de la llar, que fins ara han anat de local en local de lloguer sense tenir-ne cap de definitiu.

 
Durant el mandat 2019-2023 l’equip de govern de Som Espluga també va contactar amb serveis externs d’arquitectura per tal de valorar l’estat d’aquest espai i poder tenir un avantprojecte. En aquesta mateix visita també se’ls va ensenyar la capella del Santíssim, i una de les propostes és que podria estar connectada amb la futura llar de jubilats, però a la capella s’hi ubicaria la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, ja que així podria disposar d’un espai més gran que l’actual. 
Participació