1 de 10
Conca de Barberà

Guerra oberta a Montblanc en campanya: Una sentència obliga una regidora a tornar les retribucions

Junts per Montblanc va interposar un recurs contra el decret d’alcaldia que nomenava la regidora Núria Besora membre de la Junta de Govern

Imatge de l'edifici de l'Ajuntament de Montblanc | Albert Oliva
per Albert Oliva, Montblanc | 17 de maig de 2023 a les 17:32 |
Nou daltabaix al panorama polític montblanquí. En plena campanya electoral, avui dimecres dia 17 de maig s'ha conegut la sentència que estima el recurs que els regidors Marc Vinya, Raquel Huguet, Lluís Munné i Gerard Farré van interposar contra el decret d’alcaldia que nomenava la regidora Núria Besora membre de la Junta de Govern.
El recurs va ser presentat després que Besora, l'any 2020, abandonés el partit i passés a formar part, com a regidora no adscrita, de l'equip de govern de Pep Andreu com a regidora de Turisme i Joventut.


Llavors, Núria Besora va qualificar la seva sortida de Junts per Montblanc, llista a la qual es va presentar a les eleccions de 2019 com a número 5, com "un pas molt natural".


Segons un comunicat que ha fet públic el partit Montblanc Progressa, l'actual espai polític que ocupa la regidora esmentada, la sentència no és ferma i s'interposarà recurs d’apel·lació, ja que "estem convençuts que en una segona instància obtindrem la raó", exposen des del partit.


No obstant això, "per evitar qualsevol tipus de mala interpretació, la regidora reposicionarà la quantitat de diners que la sentència li demana, encara que presentant un recurs de reposició no en tindria cap obligació", afirmen des de Montblanc Progressa.

Una "sentència filtrada"

Des de la candidatura de Montblanc Progressa reiteren que es tracta d'un atac directe a Besora, ja que "ella hauria de tenir els mateixos drets polítics i econòmics que qualsevol altre membre del govern municipal".

El partit de Pep Andreu també  assegura que "la sentència ha estat filtrada, de manera incomprensible i interessada, en període electoral i abans de ser notificada a les parts pel Jutjat de Tarragona. Prova d’això, és que el grup municipal de Junts per Montblanc (PdeCAT) va convocar una roda de premsa el dimarts 16 de maig, pel dijous dia 18, quan la sentència no s’ha publicat fins avui dimecres". "Les eleccions s’han de guanyar a les urnes, no als tribunals", conclouen des de Montblanc Progressa.
Participació