ERC Reus manté la reforma del Carrilet com a puntal del seu projecte de ciutat

Oriol Junqueras reclama «que Reus tingui ambició i voluntat de lideratge, que es posi al capdavant del Camp de Tarragona»

L'avinguda del Carrilet ha sigut escenari del míting d'ERC Reus
L'avinguda del Carrilet ha sigut escenari del míting d'ERC Reus | Jordi Olària Gras
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:13h
L'avinguda del Carrilet s'ha convertit en l'escenari del míting d'ERC Reus aquest dimecres a la tarda. El projecte de reforma urbanística que s'hi planteja ha pres el protagonisme principal en un acte que ha comptat amb la participació del president del partit, Oriol Junqueras i de la consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas.

El primer que ha pres la paraula ha sigut Carles Prats, número quatre de la llista, que ha explicat el pes que tenia la ubicació del míting. "Ha sigut ERC qui ha posat el focus perquè ara tothom parli del Mercat del Carrilet", ha afirmat, en relació amb un equipament que el govern actual (Junts, ERC i Ara Reus) té intenció de traslladar a l'avinguda principal del barri. El cas és que, la darrera campanya electoral, la proposta dels republicans consistia a reformar l'actual emplaçament.

Durant el mandat s'ha anunciat el seu tancament, s'ha ajornat aquesta mesura i s'ha acabat plantejant el trasllat previst actualment. Més enllà d'aquest àmbit, Prats ha assegurat que "hem portat les regidories més complicades d'aquest govern" durant el mandat que ara acaba. Els republicans han estat al capdavant de la vicealcaldia i de les regidories de Cultura, d'Educació, de Participació i Serveis Generals, d'Empresa i Ocupació, d'Urbanisme i Mobilitat i de Salut i Ciutadania.

"Hem posat els fonaments i us necessitem a tots i totes per començar a aixecar les parets"

 

La reforma del Carrilet, peça clau del projecte d'ERC Reus

Després de Prats ha intervingut Quim Piqué, número deu de la llista electoral, que ha subratllat que treballa al barri i que considera que el projecte d'ERC és el que permet garantir i millorar la vida quotidiana de la zona. El projecte urbanístic ha tornat a prendre el protagonisme per boca de Marina Berasategui, número cinc de la llista. L'encara regidora d'Urbanisme i Mobilitat ha recordat que s'hi ha de construir "allotjament dotacional per al jovent", a més d'un equipament cultural.

També ha posat l'accent en la necessitat de reformar l'estació d'autobusos com a porta d'entrada a la ciutat. Pel que fa al projecte concret per al Carrilet, però també al plantejament de ciutat d'ERC, Berasategui ha afirmat que "hem posat els fonaments i us necessitem a tots i totes per començar a aixecar les parets". La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha encetat el seu discurs en clau local, assegurant que "no em puc imaginar ningú millor per liderar el projecte que la Noemí Llauradó".

Feta l'entrada, ha tret pit del bagatge de govern a la Generalitat, que assegura que ha permès arribar "a nivells màxims d'ocupació en 15 anys". Ha assegurat que, al govern de la Generalitat, "hem revertit totes les retallades; mai com ara hi havia hagut tants metges i docents, i encara tenim marge per recórrer". Una afirmació feta davant la presència d'una desena llarga de sindicalistes de la CGT que han seguit l'acte silenciosament i amb pancartes.
 

Membres de la CGT han mostrat pancartes, silenciosament, amb diverses reivindicacions laborals Foto: Jordi Olària Gras


Hi reivindicaven lluites laborals de sectors com les ambulàncies o el 112, que reclamen assumeixi la Generalitat i deixi d'externalitzar-los. També s'han pogut llegir missatges contra la precarització del sector educatiu de la qual responsabilitzen a ERC com a únic partit al Govern.
 

Junqueras reclama "que Reus es posi al capdavant del Camp de Tarragona"

Noemí Llauradó ha tornat a reivindicar com a fita del partit haver situat el barri del Carrilet entre les prioritats del govern de Reus amb el projecte de reforma urbanística. "El Reus sencer no són paraules, són fets; aquest mandat hem posat les bases de la transformació", ha insistit. Ha afegit que "aquest barri té molt de present, però sobretot molt de futur, perquè la ciutat creixerà cap aquí, cap al sud", referint-se, per exemple, a l'estació de Bellissens que s'ha de construir al capdavall del barri Mas Iglesias.

Ha reivindicat, finalment, que ERC tingui l'oportunitat d'exercir l'alcaldia per dur a terme les propostes que han anat plantejant fins ara. L'acte l'ha tancat Oriol Junqueras, president del partit. Ha recordat que Reus va ser, durant les primeres dècades del segle XX, la segona ciutat de Catalunya demogràficament i també pel que fa al lideratge econòmic i polític.
 

Oriol Junqueras ha tancat el míting d'ERC Reus Foto: Jordi Olària Gras


Sense mencionar, d'entrada, cap partit en concret, ha clamat que "els que sempre fan veure que es barallen i han segrestat el lideratge de Reus i la seva història". "Necessitem que Reus tingui ambició i voluntat de lideratge, que es posi al capdavant del Camp de Tarragona", ha sentenciat Junqueras. Ha alertat d'"una coalició conservadora que durant 40 anys s'ha repartit el país que disposa de molts recursos econòmics i mitjans de comunicació".

S'ha referit a un dels integrants d'aquesta coalició, el Partit Socialista, "el de la RENFE i la catastròfica gestió de Rodalies". "El partit que ens vol obligar a pagar tres vegades els pisos de la SAREB", ha afegit. Com ha explicat, després dels 60.000 milions d'euros públics destinats al rescat bancari, l'anomenat banc dolent, sota tutela del govern central vol vendre els pisos als municipis "per netejar els seus comptes i empantanegar els dels Ajuntaments".

"I després pretendrà que els ciutadans i ciutadanes els comprin per tercera vegada!", ha reblat. Per concloure, Junqueras ha assegurat que "som l'única alternativa per fer un futur digne per a la nostra gent".