El Ball de Cavallets de Reus celebra 25 anys amb una exposició, cercavila i concert

L'Element Festiu commemora la seva trajectòria aquesta setmana

Es va recuperar i reincorporar a la Festa Major l'any 1998
Es va recuperar i reincorporar a la Festa Major l'any 1998 | Laia Solanellas
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:58h
El Ball de Cavallets de Reus celebra, aquests dies, els 25 anys d'història de l'Element Festiu. Recuperat el 1998, és dels que ja es troba documentat als segles XVII i XVIII. Ara fa un quart de segle, el Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals (CRAC) va recuperar-lo després d'haver fet el mateix amb l'Àliga.

Per commemorar l'efemèride s'ha previst un seguit d'actes a diferents espais de Reus. Aquest dimecres han obert una exposició sobre la història del ball al Castell del Cambrer, a la plaça del Castell. Es podrà visitar entre sis i vuit de la tarda fins aquest divendres, 19 de maig.
 

El Ball de Cavallets de Reus ha muntat una exposició sobre la seva història al Castell del Cambrer Foto: Cedida


Un seguit de xerrades sobre els inicis i la trajectòria del ball serviran per cloure la mostra a partir de les set de la tarda de divendres. De cara a dissabte dia 20 s'ha reservat la part més lúdica i festiva de la celebració. A les sis de la tarda es farà la plantada del Ball de Cavallets i els elements festius convidats a la plaça del Mercadal.

A dos quarts de set començarà la cercavila des de la mateixa plaça del Mercadal, que enfilarà el carrer Major fins a la plaça de Sant Pere i el carrer de les Peixateries Velles fins al de l'Hospital. Allà pujarà pel carrer de la Presó, la plaça de la Farinera i el carrer de Santa Anna fins al raval. Finalment, baixant pel carrer de Monterols, la comitiva tornarà a arribar al Mercadal, on es faran les ballades finals.

De cara a la nit, la festa es traslladarà a la plaça de la Patacada a partir de dos quarts d'onze. Hi haurà concert de Sardines fins a la mitjanit, quan a l'escenari hi pujarà el discjòquei PD Vili's per allargar la festa.