Multa a Nedgia i al restaurant KOYO per l'explosió de gas del passat octubre

La Generalitat proposa sancionar amb 50.000 euros l'energètica i amb 25.000 euros l'empresa propietària de l'establiment

L'explosió al restaurant KOYO de Tarragona es va produir el passat mes d'octubre.
L'explosió al restaurant KOYO de Tarragona es va produir el passat mes d'octubre. | ACN
19 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:26h
El Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha proposat sancionar amb 75.000 euros l'energètica Nedgia i l'empresa Lleida Sushi, propietària del restaurant KOYO de Tarragona, per l'explosió de gas que es va produir a l'establiment el passat mes d'octubre i que va provocar ferides a set persones.

En aquest sentit, l'informe proposa una sanció de 50.000 euros contra la subministradora Nedgia per una infracció greu per «no tancar, bloquejar, precintar ni la clau de l'escomesa ni la clau del comptador», impedint així fer servir una instal·lació antiga i que estava donada de baixa.

Així mateix, es proposa una sanció de 25.000 euros contra l'empresa propietària del restaurant KOYO. En aquest cas, hauria comès quatre infraccions: retirar el precinte de la clau del gas, no legalitzar la instal·lació d'aigua calenta i la climatització, no respondre als requeriments i no identificar el titular de la instal·lació.

Cal recordar que l'explosió al restaurant es va produir el passat 16 d'octubre. Sortosament, en aquell moment l'establiment estava tancat i la deflagració només va provocar set ferits.