El PSC de Reus insisteix en el servei d'atenció psicològica municipal

Sandra Guaita ha promès crear-lo emmirallant-se en municipis que ja el tenen, com el Vendrell o Barcelona

El PSC de Reus ja va proposar la mesura al plenari sense èxit
El PSC de Reus ja va proposar la mesura al plenari sense èxit | PSC Reus
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:05h
Sandra Guaita vol crear un servei municipal d'atenció psicològica. La cap de llista del PSC ha presentat, aquest divendres, una nova promesa electoral, anomenada Reus Saludable. Ha recordat que, sobretot arran de la pandèmia, aquest àmbit ha pres més rellevància.

Es tracta d'una aposta que el PSC ja va portar al plenari municipal del mes d'octubre de l'any passat, però que el govern va rebutjar. Guaita subratlla que hi ha altres municipis que sí que han implantat un servei d'aquesta mena, com el Vendrell o Barcelona. Admet que les competències de salut són de la Generalitat, "però des de la política municipal també podem facilitar que la ciutadania tingui una millor salut mental".

L'alcaldable ha reblat que "si volem una ciutat que pensi en gran, hem de pensar en accions per a tota la ciutadania, siguin competència municipal o no". Segons ha exposat, Barcelona i el Vendrell tenen serveis d'atenció psicològica per al jovent, i la proposta per a Reus s'obriria a tota la ciutadania. Reclama "garantir l'accés universal a un psicòleg municipal sense que hi hagi una llarga espera per ser atès ni havent de fer un esforç econòmic que, algunes persones i famílies, no poden permetre's".

En la mateixa línia hi lliga la proposta socialista de garantir una zona verda a cinc minuts de casa. Guaita exposa que hi ha estudis que vinculen els parcs i jardins amb una bona salut mental. En col·laboració amb la URV i l'Hospital també planteja que hi hagi xerrades de nutricionistes als centres cívics i a les escoles.