Ara Reus promet dues hores de pàrquing gratis a l'Hospital i al Mercat Central

Daniel Rubio aposta per aplicar la mesura als dos aparcaments municipals per la proximitat amb l'Hospital i el CMQ i el Mercat Central

Ara Reus assegura que l'empresa municipal té la solvència suficient per assumir la mesura
Ara Reus assegura que l'empresa municipal té la solvència suficient per assumir la mesura | Jordi Olària Gras
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:46h
Ara Reus proposa que els aparcaments municipals de l'Hospital Sant Joan i de la plaça de les Oques siguin gratuïts les dues primeres hores. Segons ha explicat l'alcaldable Daniel Rubio, l'objectiu és facilitar els desplaçaments per motius sanitaris a l'hospital i al CMQ. De retruc, afegeix, també se'n beneficiaria el Mercat Central i els seus paradistes.

En el cas de l'Hospital Sant Joan, Rubio també aposta perquè els familiars directes de pacients ingressats tinguin un abonament gratuït mentre duri l'ingrés del pacient. Segons ha explicat aquest divendres, "hem de ser sensibles a què va a fer la gent a l'Hospital; s'hi desplacen per necessitat". En el cas de l'aparcament de la plaça de les Oques, la finalitat de la proposta és doble.

Ara ja es pot tenir una hora d'aparcament gratuït si es compra al Mercat Central. Es considera un reclam, una facilitat per comprar-hi, motiu pel qual Reus Mobilitat i Serveis cobra 50 euros mensuals per parada. Daniel Rubio ha assegurat que, si depèn del seu partit, els paradistes deixaran d'abonar aquests 600 euros l'any per parada.

El cap de llista d'Ara Reus subratlla la situació d'inflació i planteja la mesura com una eina "perquè no sigui un increment en els costos d'explotació". Rubio ha etzibat que "si volem fomentar el producte de qualitat i de km 0 el que hem de fer és ajudar a les persones que el promouen". També s'allargarà el període de gratuïtat de l'aparcament, de l'hora que hi ha ara, fins a dues hores, principalment per la proximitat del CMQ.

Part del centre mèdic s'ha traslladat a l'antic Hospital i, per tant, el pàrquing de les Oques també hi dona servei. Segons ha afirmat, l'empresa municipal té la solvència suficient per assumir aquests períodes gratuïts.