Comencen el muntatge de les bastides per restaurar les façanes de la Torre del Pretori

Els treballs començaran a les façanes nord i oest del monument

Imatge de la Torre del Pretori de Tarragona.
Imatge de la Torre del Pretori de Tarragona. | Neus Bertola/ACN
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:07h
Aquest dilluns 22 de maig s'han iniciat els treballs de muntatge de les bastides a les façanes nord i oest de la Torre del Pretori de Tarragona. Els treballs d'instal·lació s'allargaran durant tota la setmana i suposen l'inici de l'execució del projecte de recuperació i restauració de les façanes del monument.

Aquestes bastides estaran instal·lades durant aproximadament uns 9 mesos i, posteriorment, un cop finalitzats els treballs en aquestes dues façanes la tasca continuarà a la façana est, que dona a la plaça del Rei, durant un any aproximadament.

Cal recordar que aquestes obres de rehabilitació suposaran una inversió aproximada de 800.000 euros.
 

Desmuntatge de la grua de Ca l'Agapito

D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona ha informat que aquest dissabte dia 27 de maig, durant tot el dia, es duran a terme els treballs de desmuntatge de la grua de les obres de Ca l'Agapito. Així, s'inicia el tram final d'aquestes obres que culminaran amb una nova pavimentació de la zona de la plaça del Pallol, annexa a l'entrada a la volta romana on es projecta el video-mapping de Tarraco.

Per a aquesta intervenció està previst un dispositiu especial de circulació de vehicles, degudament senyalitzat, així com restriccions del pas de vianants, per motius de seguretat, també amb prèvia senyalització. 
 
Pel que fa al trànsit de vehicles, es produiran talls puntuals de circulació, establerts pels encarregats de l'obra, i així mateix s'informarà els vehicles de la vigència de la restricció i els passos alternatius als diferents punts de la Part Alta.
 
Així mateix, les visites al vídeo-mapping de la Volta del Pallol romandran tancades des del divendres 26 de maig i fins al 16 de juny, amb motiu tant del desmuntatge de la grua, així com dels treballs de pavimentació.