El PSC de Reus planteja dos blocs de 70 pisos per a gent gran i jovent

Es tractaria d'un bloc amb serveis adaptats a l'autonomia de la gent gran i un altre pensat com a residència universitària

El PSC de Reus vol construir dos blocs de 70 pisos per a gent gran i estudiants
El PSC de Reus vol construir dos blocs de 70 pisos per a gent gran i estudiants | PSC Reus
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:03h
El PSC de Reus es compromet a construir pisos "amb serveis adaptats a l'autonomia de la gent gran" i pisos per a estudiants. L'alcaldable Sandra Guaita ha presentat la proposta com una manera de "repensar el model residencial" de la ciutat i la planteja a Mas Iglesias. La promesa electoral es concreta en dos blocs de 70 pisos, un per a cada grup d'edat, a més d'ampliar les zones d'aparcament al barri per afrontar el creixement que es preveu que tingui la ciutat cap a aquesta zona.

Guaita subratlla que "cada vegada les persones grans són més autònomes i, per tant, necessitem un punt mitjà entre les residències i els domicilis habituals". Els pisos que proposen els socialistes serien d'entre 45 i 50 metres quadrats i tindrien lavabo, cuina, menjador i dormitori doble o dos d'individuals. L'edifici també tindria un menjador comú a la planta baixa per aquells que vulguin "fer comunitat".

 

Els pisos per a gent gran i els dels estudiants, costat per costat

El preu d'aquests habitatges inclouria el manteniment de les instal·lacions i d'un hort urbà. Guaita assegura que "amb aquests pisos donem autonomia a les persones i són elles les que poden escollir quedar-se a casa o baixar estones a la planta baixa". Segons ho planteja el PSC, aquesta mena de blocs de pisos tindran un porter "que vetllarà per tots els residents".

L'aposta, assegura, no va en detriment de les residències ordinàries, necessàries per a algunes persones. És per això que la cap de llista insisteix en l'obertura de la segona planta de la que hi ha a Horts de Miró. Els pisos per a gent gran proposa aixecar-los a Mas Iglesias, en un solar on ja es preveu construcció d'habitatges.

En un altre solar, annex a aquest, el seu objectiu és que s'hi facin pisos enfocats als estudiants de la URV. Guaita explica que, en diverses reunions amb la universitat, aquesta els ha transmès que a Reus hi ha "molta mancança d'habitatge per a estudiants que venen de fora i, molts casos, se'n van a altres municipis del voltant".