1 de 10
TARRAGONA

El Tetafest visibilitza la tasca social d'una vintena d'entitats

El Camp de Mart acollirà els dies 2 i 3 de juny el festival feminista i LGBTIQ+ de Tarragona

La presentació del festival Teta s'ha fet a l'Auditori del Camp de Mart. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 23 de maig de 2023 a les 14:45 |
El Festival Teta de Tarragona, que se celebrarà els dies 2 i 3 de juny, ha fet públics els últims detalls sobre la fira d'entitats que es desenvoluparà el matí del dissabte 3 de juny. Després de diversos mesos de preparació, una vintena d'associacions i col·lectius feministes i LGTBIQ+ es donaran cita al Camp de Mart per visibilitzar la tasca social que porten a terme.

El festival Teta, que va congregar més de 3.000 persones a la primera edició de 2022, pretén visibilitzar de la manera més plural les diferents maneres de viure el feminisme, sota les banderes del respecte, la tolerància i la solidaritat, amb especial protagonisme de les entitats.


"El matí del dissabte és per les entitats i està íntegrament dedicat a la seva visibilitat, ja que no només disposaran d'espai propi, sinó que oferiran la programació sense que hi hagi més activitats al mateix temps", ha destacat Cinta Pastó, consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona.
 

Així, entre les 10 i les 14 hores, els assistents podran gaudir de xerrades i conferències amb temes que van des de la maternitat fins a la interculturalitat, passant pels drets humans. Entre altres temes, s'abordaran la lactància, els processos traumàtics de separació, permisos maternals més dignes, cooperació amb dones de països en desenvolupament o emprenedoria.

"Són situacions molt reals que sovint no tenen la projecció social que haurien de fer", ha explicat Montse García, cap de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament. La literatura, l'art o la dansa com a eines de transformació social també tenen protagonisme a l'edició 2023 del Tetafest.

 

Lucoteca, jocs per a la canalla i servei de canguratge

Durant tot el festival, fins a les 20 hores, hi haurà ludoteca i jocs per a la canalla, amb un servei de canguratge totalment gratuït. "La conciliació i el dret al descans estan al centre de les polítiques de la Conselleria de Feminismes", ha recordat Pastó.

En la programació també destaca la presentació de la campanya del Servei Integral d'Atenció a la Dona, 'Trenca la norma, comparteix la regla', a la ‘sextruck' de la Cooperativa Magrames, orientada a trencar els tabús de la menstruació.

 
Tota la recaptació de les barres i de l'arròs solidari, que anirà a càrrec del xef amb estrella Michelin, Pep Moreno (Deliranto Salou), anirà destinada al voluntariat de l'associació Heroïnes Anònimes, que se centra en l'atenció a dones que pateixen violència.
 

La programació

La Mala Rodríguez serà la cap de cartell del triple concert, amb les artistes Mabel Flores i Samantha Hudson, que el pròxim divendres 2 de juny obrirà la segona edició del Teta, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, que aquest 2023 augmenta el seu impacte i arriba amb un programa de primera línia.

Durant la tarda del divendres 2 i tot el dissabte 3 de juny estan previstes més d'una quinzena d'activitats al Camp de Mart: monòlegs, espectacles de màgia, concerts, tallers, jocs i un arròs solidari formen part de dos dies molt intensos.

Les monologuistes Pepi Labrador, Maga Paiva o Daniela Padrón, juntament amb artistes emergents com el jove grup de Tarragona Maatkara, la cantant i violinista Laia Masdeu, o la rapera Miss Raisa completen un cartell molt interessant.
Participació