1 de 10
Gastronomia

Un apicultor de Maspujols elabora la millor mel de Catalunya

Amb motiu del Dia Mundial de les Abelles es van lliurar els guardons que distingeixen les millors mels catalanes

Màrius Pujol, l'apicultor de Maspujols que elabora la millor mel de Catalunya. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Maspujols | 23 de maig de 2023 a les 17:26 |
L'apicultor Màrius Pujol, de Maspujols, elabora la millor mel de Catalunya. Així ho va dictaminar el jurat que va escollir el passat 20 de maig, Dia mundial de les abelles, les millors mels catalanes d'entre gairebé una cinquantena de mostres diferents.

Es tracta de la tercera edició d'aquests premis que volen distingir i fer valdre la feina i la qualitat del producte fet a Catalunya. Màrius Pujol es va endur el guardó Premi Reina de les Mels per la seva mel de taronger El Llaurador.


No és la primera vegada que aquest apicultor maspujolenc ha rebut guardons per les seves mels, d'una excel·lent qualitat certificada. Pujol també va ser distingit amb el segon premi per la seva mel monofloral.

El jurat també va premiar en la mateixa modalitat Alan Monrás, de Granera (Vallès Oriental), Rafael Muria del Perelló (Baix Ebre) i Xavier Llobet de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès).

Les millors mels de Catalunya


Amb motiu del Dia Mundial de les Abelles i en el marc del mercat de Santa Caterina de Barcelona, es van lliurar aquests premis. Paral·lelament, també es van dur a terme diverses actes i activitats relacionades amb el sector apícola.

D'entre els actes, hi va haver una conferència amb Maria Àngels Boixadera, una apicultora i experta en tast de mels que va reflexionar sobre "el paper cabdal de les abelles en la sostenibilitat ambiental i territorial". Una taula rodona també va servir per parlar sobre els problemes que afronta el sector actualment.


Finalment, es va fer l'entrega dels guardons amb la presència de Joan Gòdia, director general d'Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com d'altres representants de les entitats organitzadores de la jornada.

En aquesta tercera edició dels premis 'Les millors mels catalanes' es va voler distingir les modalitats de romaní, mil flors, muntanya i monofloral, a més a més de la mel més ben puntuada, la 'Reina de les Mels'. El jurat va valorar l'aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels per atorgar els premis.
Participació