Comencen els treballs de rehabilitació de la masia de Cal Pla de Cunit

Des de l'equip de govern asseguren que aquestes tasques es poden fer al marge del que passi amb el projecte del càmping

S'ha posat una bastida a tota la façana de la masia de Cal Pla.
S'ha posat una bastida a tota la façana de la masia de Cal Pla. | Ajuntament de Cunit
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:28h
L'Ajuntament de Cunit ha informat que ja s'han iniciat els treballs preliminars per fer la rehabilitació de la masia modernista de Cal Pla. Aquest és l'indret en el qual s'ha de desenvolupar el projecte per fer un càmping-resort amb una llacuna artificial per fer surf. El consistori va donar llum verda a la iniciativa amb un pla especial urbanístic, però encara s'ha de pronunciar la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

Malgrat tot, des de l'equip de govern han assegurat que l'empresa promotora del projecte, WaveGarden, ja té la propietat de l'edifici i pot iniciar aquestes tasques que afecten només la masia, amb l'objectiu d'evitar que es continuï degradant. "D'aquesta manera s'evitaran problemes com el de les filtracions d'aigua que hi ha", ha explicat l'alcalde, Jaume Casañas.

Al llarg de la façana s'ha posat una bastida que permetrà fer els primers "treballs d'estabilització" de l'edifici, així com diferents comprovacions tècniques. Com que és un bé protegit, aquests treballs s'han de fer amb el vistiplau dels tècnics municipals de Patrimoni.

Partits com la CUP han criticat que s'estigui començant la rehabilitació sense que el projecte hagi superat tots els tràmits administratius. També lamenten que l'equip de govern del PSC i Impulsem faci servir els "canals institucionals" per fer aquests anuncis en plena campanya electoral.