Localitzen restes arqueològiques del neolític a Salou

La troballa s'ha fet a la zona dels Emprius, en uns terrenys pròxims a la nova estació Salou-PortAventura

La troballa s'ha fet a la zona dels Emprius de Salou.
La troballa s'ha fet a la zona dels Emprius de Salou. | Cedida
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:34h
Diverses restes arqueològiques del neolític han aparegut en uns terrenys pròxims a la nova estació de tren de Salou-PortAventura. Aquesta troballa confirma que a l'àrea dels Emprius hi va existir un poblament, segons ha informat l'Ajuntament de Salou. El jaciment podria datar entre el neolític postcardial i l'edat del bronze inicial, entre els anys 3500 i 2000 aC, aproximadament.

S'hi ha trobat 59 sitges, 7 estructures tipus forat de pal, una estructura de fons de cabana, i una altra de sepulcre de fossa. Dins de les sitges han aparegut petits objectes de ceràmica a mà i sílex.
 

L'Ajuntament treballa per mostrar les restes al públic

Les restes han estat excavades, documentades i s'han tornat a cobrir amb arena per protegir-les. En aquest sentit, l'Ajuntament de Salou ha informat que vol treballar per poder-les mostrar al públic, incorporant-les al patrimoni històric del municipi.

L'Ajuntament ha explicat en un comunicat que "la descoberta d'aquest assentament neolític permetrà explicar la importància de la història de Salou, i del seu poblament, des de les primeres èpoques de la prehistòria".