La pluja, molt necessària, rega el Camp de Tarragona amb bones quantitats

Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Inuncat, tot i que es manté la prealerta al Baix Ebre, la Terra Alta i el Montsià

Les pluges han regat generosament les comarques tarragonines.
Les pluges han regat generosament les comarques tarragonines. | TarragonaDigital
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:29h
Protecció Civil ha desactivat aquest divendres l'alerta del pla Inuncat, un cop s'ha donat per finalitzat l'episodi generalitzat de pluges a tot Catalunya. Aixó sí, es manté la prealerta en tres comarques tarragonines, concretament al Baix Ebre, la Terra Alta i el Montsià. Des del passat dimecres s'han registrat importants quanitats de pluja acumulada en diferents punts del territori.

D'acord amb la informació proporcionada pel Servei Meteorològic de Catalunya, alguns dels valors actualitzats de precipitació acumulada ahir a la nit han estat els 67,5 l/m2 d'Ulldecona, 65,7 l/m2 a Mont-roig del Camp, 57,6 l/m2 a Vinyols i els Arcs o 49,9 l/m2 a l'Ametlla de Mar.

A Catalunya, l'episodi més problemàtic es va donar a Sant Hilari de Sacalm (Selva), on una forta pedregada va tapar els embornals i va causar inundacions a domicilis i baixos.
 

Una quarantena d'avisos als Bombers

D'altra banda, entre les 2 del migdia i les 9 del vespre d'aquest dijous, els Bombers de la Generalitat van registrar una quarantena d'avisos relacionats amb les pluges, la majoria d'ells per branques caigudes, petits despreniments de roques a carreteres i inundacions i filtracions d'aigua.

Dels 19 avisos rebuts, 13 es van registrar a la Regió d'Emergències de Tarragona. Tot i això, no s'han produït incidents rellevants més enllà d'afectacions puntuals en el trànsit.