Som Espluga proposa recuperar el Parc Fluvial i estendre'l en el seu recorregut

La proposta contempla la intervenció del tram urbà del riu Francolí i connectar-lo amb el Camí Blau, la Ruta del Cister i altres rutes que creuen el municipi

Imatge del riu Francolí
Imatge del riu Francolí | ACN
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:50h
Som Espluga proposa redactar un projecte urbanístic i paisatgístic que dignifiqui l’entorn del riu Francolí per recuperar el Parc Fluvial i extendre’l en el seu recorregut. L’objectiu és que aquest Parc Fluvial connecti amb el projecte del Camí Blau i l’uneixi amb la resta de municipis i rutes que travessen l’Espluga de Francolí. A més, aquesta proposta quedaria integrada amb les obres de restitució que ja s’han fet en aquesta zona després de les afectacions de la riuada del Francolí.

Aquesta proposta busca fer una intervenció paisatgística que parteixi d’una neteja de la llera del riu, la creació de recorreguts per a passejar a la vora del riu, espais per gaudir de l’entorn i creant un gran parc que connecti els principals equipaments turístics de la zona, com son les Coves, la Font Major, la Font Baixa, el Portal de la Font Major, el Celler Cooperatiu Modernista, el Celler de Dalt, la Fassina Balanyà, la zona del Castell i el Capuig.
 
També preveu repensar la zona de la rotonda de la Font Baixa per tal d’ampliar-la i millorar-ne la seguretat. La idea també hauria de contemplar el canvi del pont de la Font Baixa per evitar futures avingudes del riu Francolí. Aquesta proposta global també s’hi suma la idea d’embellir l’entorn de la zona de la Font Major per potenciar aquest espai natural com a punt d’inici de passejos, rutes en bici i caminades.