ERC guanya de nou a la Diputació de Tarragona, però perd representació

Junts i PSC, amb 8 diputats, queden a un dels republicans, mentre que el PP recupera la seva representació i Vox entra per primera vegada

Imatge d'arxiu d'un plenari de la Diputació de Tarragona.
Imatge d'arxiu d'un plenari de la Diputació de Tarragona. | Núria Torres/ACN
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:07h
Les eleccions municipals d'aquest diumenge, a banda de decidir la composició dels ajuntaments, també va definir com serà l'escenari a la Diputació de Tarragona. A falta de la confirmació oficial dels resultats, que arribarà aquest dimecres, ERC és la força més votada, aconseguint nou diputats, per darrere hi ha Junts, amb 8, i el PSC, també amb 8.

Els republicans han perdut força respecte del 2019, perdent dos diputats, mentre que els socialistes han incrementat la seva presència, passant de 7 a 8 representants. Junts, que és segons força, es manté amb 8.

Els altres dos partits que han obtingut representació a l'ens provincial són el Partit Popular, que torna a la Diputació, i Vox, que sumen un representant cadascun. Respecte del mandat que és a punt de finalitzar, Ciutadans ha quedat fora.
 

Errada en els resultats del Ministeri de l'Interior

Aquestes són les dades calculades amb criteris dels partits judicials (Tarragona, Tortosa, Reus, Valls i Vendrell), ja que les xifres que havia donat el Ministeri de l'Interior en un primer moment eren incorrectes.

Segons el Ministeri de l'Interior, ERC hauria guanyat amb nou diputats, però empatat amb el PSC. Junts hauria aconseguit 4, el PP 3 i Vox 2.
 

Pacte independentista en el mandat 2019-2023

L'any 2019 les forces independentistes s'imposaven amb força a la Diputació de Tarragona, gràcies als 11 escons obtinguts per ERC i els 8 de Junts per Catalunya. La reusenca Noemí Llauradó es va convertir en la primera dona a presidir l'ens supramunicipal, després que les dues formacions arribessin a un acord de govern.

Quatre anys després, el pacte entre Junts i PSC torna a ser una possibilitat, com també amb els republicans.