El PP s'erigeix com l'opció més factible per fer un pacte de govern al Vendrell

Els socialistes no descarten configurar «majories àmplies», però des de SP-ERC afirmen que es quedaran a l'oposició

El PP del Vendrell ha retornat al consistori.
El PP del Vendrell ha retornat al consistori. | TGNDigital
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:44h
L'escenari postelectoral al Vendrell, després de la clara victòria del PSC, presenta poques variables. Amb els seus nou representants, els socialistes només necessiten sumar dos regidors més per tenir un govern amb majoria. La mateixa nit electoral, l'alcaldable del PSC, Kenneth Martínez, deixava la porta oberta a "configurar majories àmplies" i només posava línies vermelles pels partits que anaven "contra la convivència", en referència a Vox.

Però des de Som Poble-ERC, la segona força amb cinc regidors, deixaven ben clar que el seu lloc està a l'oposició. "Tenim un model i un projecte de ciutat diferent del del PSC, que és el que han triat els ciutadans", argumentava Alfonso González, el cap de llista. Tampoc Junts és una opció per fer un pacte de govern, ja que Josep Maria Llasat és dels que ha tingut una posició més combativa amb els socialistes.

Retorn als governs amb suport del PP

En aquest context, l'opció més factible és el PP, que té els dos regidors que necessita el PSC. Sembla un camí més fàcil d'explorar que no pas un suposat tripartit amb Podem i Fem Vendrell, que seria difícil de lligar. De fet, el partit de Mar Vázquez s'ha presentat com una de les opcions de canvi més evidents i ha carregat durament contra el PSC a la campanya.

Un pacte PSC-PP no només seria el més senzill, sinó que suposaria retornar als mandats de finals dels anys noranta i principis dels 2000 en què els populars eren el complement de govern tant del PSC com de CiU. Àlex Barrera, cap de llista dels populars, ha assegurat que al partit no tanquen portes "a res" i que estan oberts a parlar "amb tots aquells que vulguin un millor el Vendrell".
 
El PSC ha augmentat un regidor respecte al 2019.

El PSC ha augmentat un regidor respecte al 2019. Foto: Ramon Costa AFN Press

 

Governar en solitari

L'altra opció dels socialistes seria governar en solitari i buscar suports externs per aprovar els pressuposts i els projectes claus. Una possibilitat que seria menys relaxada per ells, però que no es pot descartar donat l'ampli suport que han obtingut.