Portes Obertes per conèixer les instal·lacions del Port de Tarragona

Tindran lloc del 8 a l'11 de juny amb un programa farcit d'activitats

Imatge del Moll de Costa del Port de Tarragona.
Imatge del Moll de Costa del Port de Tarragona. | Antonio Ramos
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:35h
El Port de Tarragona ha organitzat, del 8 a l'11 de juny, unes Jornades de Portes Obertes amb diverses activitats, concerts i exposicions per a tots els públics que es duran a terme als diferents espais de les instal·lacions portuàries. L'objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les dependències de les seus administrativa i institucional.

Aquestes jornades permetran als visitants conèixer el Port per dins amb trenet, golondrina i pujant al mirador de la seu institucional i a través visites, exposicions i la projecció de documentals. La programació inclou música en directe, espectacles familiars i d'animació i, com a actes estrella, l'actuació dels vallencs Figa Flawas i un espectacle de dansa vertical de Sacude Danza.
 

Espectacle inaugural i dues exposicions

El primer espectacle es podrà veure dijous 8 de juny al Moll de Pescadors, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Oceans. Es tracta de 'La Pianista roja' de Le PianO du lac, un espectacle musical amb l'aigua com a fil conductor, que ofereix al públic un moment de música i poesia a la vora dels espais naturals i urbans caracteritzats per la seva bellesa i encant. L'acte està organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona.

Divendres 9 de juny s'inauguraran dues exposicions. A les 19 hores, es donarà el tret de sortida a la mostra sobre els 100 anys del rellotge del Port al Tinglado 2, una mostra visual sobre l'evolució i història d'aquest icònic rellotge, que es podrà visitar fins al 24 de setembre.

Una hora més tard, el Tinglado 1 acollirà la inauguració de l'exposició del Fons d'Art del Port de Tarragona '25 anys + 10 (2013-2023)'. El Fons d'Art del Port va començar a caminar l'any 1988, dos anys després que s'obrís el Moll de Costa a la ciutadania, convertint els tinglados i els refugis en espais destinats a activitats culturals, socials i d'esbarjo.
 

Un dissabte ple de d'activitats per a grans i petits

El dissabte 10 de juny serà quan es concentrin més activitats als diferents espais del Port de Tarragona. La jornada arrencarà a les 10.30 h amb la inauguració de l'exposició 'El nou parc del Port de Tarragona' al vestíbul de la seu institucional de l'Autoritat Portuària. A través d'aquesta mostra, el visitant podrà conèixer què és el Port i quins són els projectes previstos.

A partir de dos quarts de dotze comencen els concerts, activitats i espectacles familiars, que es desenvoluparan per tot el Moll de Costa. Hi haurà gegants, nanos, castells, jocs de taula, música, ball, circ, gastronomia i espectacles.

Tota la informació i el programa d'activitats es pot consultar a través del següent enllaç.