1 de 10

​Un tsunami negatiu

per Carmela Fortuny , 21 de juliol de 2021 a les 11:12 |

«Creiem que l'alcaldessa faria bé d'escoltar el sector i entomar en primera persona la solució de les llicències»

Malgrat l'esforç ingent del tripartit local en utilitzar el màxim de recursos en la comunicació municipal per donar a entendre que estan encantats d'haver-se conegut, la realitat és tossuda i hi passa per sobre. Darrerament i després de dos anys del govern del canvi, un tsunami de males notícies sobre Sant Cugat encapçala la premsa en l'àmbit nacional i local.

Una de les més preocupants és que Sant Cugat és el municipi que més triga a atorgar llicències urbanístiques. Els vàrem proposar fer un pla de xoc i el van rebutjar perquè deien que ja tenien previst una sèrie d'accions per revertir la situació. Han passat mesos i estem igual. En dos anys han duplicat el temps d'espera. Hem passat de 248 dies a 445 de mitjana per atorgar una llicència. Per més que vulguin carregar contra el govern anterior, la responsabilitat de doblar l'espera és només seva.


Van basar la solució en un titular: contractarem 15 persones! 15 persones que per molt que s'esforcin difícilment podran revertir la situació si no es posen en marxa de forma urgent altres mesures relacionades amb l'agilització i l'objectivitat. Plataformes ciutadanes, col·legis professionals i ara Sant Cugat Empresarial han posat el crit d'alerta en aquest tema. No podem entendre que encara no hagin estat capaços de reunir-se amb el sector.

Tenint en compte la gravetat del tema i l'evident crisi de lideratge al capdavant de l'àrea d'urbanisme a la qual cal demanar responsabilitats polítiques, creiem que l'alcaldessa faria bé d'escoltar el sector i entomar en primera persona la solució d'aquest tema. Sant Cugat es mereix bones notícies.
Participació