Autocrítica

L’autocrítica és aquell sa exercici que permet aprendre dels errors que un ha comès. És un acte sincer de crítica dels comportaments i les accions pròpies. Fer-ho mai és cosa fàcil, perquè negar-ho, però reflexionar sobre allò que hem fet ens permet afrontar el present i el futur d’una altra manera. Sens dubte, aquesta és una eina indispensable per al creixement personal com també professional. Una maduració mental dins la nostra persona. 

 

Dit això. Som autocrítics? Reconeixem els nostres errors? Bé, lògicament aquest és un exercici que depèn de cadascú i la resposta només la té la mateixa persona que llegeix aquest bitllet. En tot cas, si que m’agradaria assenyalar que, malauradament, des de fa temps trobo a faltar la pràctica de l’autocrítica en el món actual. 

 

He vist molt poca autocrítica en la política. Tant pel que fa al moviment independentista, especialment després de tot el que ha passat des de l’1 d’octubre del 2017, al bloc unionista, com també al govern de l’Estat, particularment en la convocatòria d’unes noves eleccions el proper 10 de novembre un cop fracassat el procés d’investidura de Pedro Sánchez. Si l’argumentari passa per atribuïr la culpa als altres malament anem i més en un moment on la inestabilitat política és més que evident. Poques propostes, masses crítiques (que no autocrítiques) i qui dia passa any empeny. 

 

Per cert, també hi ha hagut una manca d’autocrítica alarmant en el cas CF Reus. Els 109 anys d’història del club roig-i-negre estan a punt d’arribar a la seva fi i d’autocrítica més aviat se n’ha vist poca. Cap responsable, ni de l’antiga ni l’actual SAD, ha reconegut els errors que s’han comès (almenys públicament) i que han sentenciat la històrica entitat reusenca a la seva fi. Fa uns dies em vaig trobar pel carrer un fidel seguidor roig-i-negre i em va confessar que el mal que li havien fet durant aquests darrers mesos serà irreparable. Per pensar-hi. 

 

Si hi ha una cosa pitjor a tenir un problema és pensar que no el tens. Bé, potser si que hi ha quelcom pitjor. Tenir un problema, saber que el tens, i no fer autocrítica per canviar-lo.

 
Comentaris

envia el comentari