Tsunami Telegramic

A principis d’aquest estiu em vaig incorporar a la família de TarragonaDigital. Recordo que en una de les primeres reunions que vaig tenir em van explicar que el principal mitjà de comunicació intern de l’empresa era Telegram. En aquell moment, el meu telèfon mòbil disposava d’aquesta aplicació de missatgeria instantània però per part meva l’ús era escàs o pràcticament nul. Ara puc dir, després de tres mesos de feina i intensa activitat, que és una eina molt útil i que compta amb molts avantatges respecte a altres aplicacions.

 

En tot cas, el motiu del meu bitllet d'opinió no és parlar de les característiques d’aquesta aplicació mòbil sinó el fenomen que està vivint. A hores d’ara, és l’aplicació de moda. Ho diuen les llistes de descàrregues d’Android i d’Apple que la situen com a primera tendència en aplicacions. De fet, Telegram està guanyant cada vegada més usuaris i usuàries.

 

Els qui tenen l’aplicació des de fa mesos saben a què em refereixo. Telegram avisa mitjançant una notificació si un contacte s’ha incorporat en aquesta xarxa social i en els darrers dies això s'ha convertit en un no parar. En el meu cas, des del passat 1 d’octubre fins a una cinquantena de persones de la meva agenda de contactes s’han descarregat aquesta aplicació de missatgeria instantània mentre que vint-i-quatre persones es van baixar l'eina des d’aquest dilluns. 

 

L’augment d’usuaris de Telegram té una relació directa amb el Tsunami Democràtic, que utilitza l'aplicació com a principal via de comunicació. Actualment -en el moment que estic elaborant aquest bitllet d’opinió- el grup de Telegram d’aquest moviment, nascut com a resposta ciutadana a la sentència del Tribunal Suprem, compta amb 252.465 subscriptors. Les xifres no paren de créixer i estic segur que continuaran incrementant a mesura que passin els dies. Només durant el dilluns 14 d'octubre, quan es va fer pública la sentència, l'aplicació va guanyar fins a 80.000 usuaris nous.

 

Cal recordar que Telegram va néixer el 2013, ara fa sis anys, i que segons els experts es tracta de l'aplicació de missatgeria instantània més segura que hi ha. Qui li diria als pares de Telegram, els germans russos Nikolái i Pável Durov, que la seva aplicació seria especialment descarregada i utilitzada a Catalunya al setembre i octubre de l'any 2019. 

 

 

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari