Terrorífic

Ni el gran Alfred Hitchcock haguera pogut escriure un guió adequat per les dues darreres setmanes viscudes en terres tarragonines. Tot va començar amb una sentència del Tribunal Suprem totalment injusta pels presos polítics catalans, seguit de mobilitzacions constants arreu del territori català, a la nostra regió principalment a Tarragona i, quan tot semblava tornar a la normalitat, arriba DANA amb molta aigua, destrosses, desapareguts i morts. 

 

'Halloween' ha arribat abans d'hora a la demarcació de Tarragona. Almenys, la part més terrorífica de la festivitat. Canviant les carabasses amb l'espelma per contenidors cremant; el 'trick or treat' per «llibertat presos polítics» o càntics contra les forces de seguretat; i els 'Freddy Krueger' més terrorífics per les foam, les bales de goma i les porres. 

 

Un cop passada la nit de 'Halloween', la ressaca d'aquesta ha estat al nivell de la mateixa nit. Dana ha arribat per deixar marca als veïns i veïnes del Camp de Tarragona i tot el territori, poc després de celebrar-se els 25 anys dels aiguats del 94. La Conca de Barberà ha quedat devastada, mentre el Francolí baixava més fort que l'Ebre. Una autèntica desgracia.

 

Dues setmanes que s'han fet molt llargues, en lo personal, però, laboralment parlant, han estat d'allò més productives i, sobretot, les més importants de la meva encara curta carrera de periodista. Informar durant hores i hores de, primer, manifestacions i, després, els disturbis, barricades, càrregues policials i detencions al centre de Tarragona. Per continuar amb les greus conseqüències dels aiguats al Camp de Tarragona, on la Conca de Barberà s'ha endut la pitjor part.