Hòstia Lucía!

El primer dia de ressaca electoral ha donat per a molt. Després del «aún huele a leche» d'Albert Rivera, que al final ha estat una «llet» de 47 escons que farà olor uns quants dies  — o mesos—,  amb dimissió de Ciutadans i fugida de la política inclosa, és torn de recordar un vídeo que es va fer viral la setmana abans de les eleccions amb la frase «hòstia Lucía!».

 

Dues amigues eren entrevistades pel youtuber Antonio Solans, que anava preguntant pel carrer a qui votarien. Una noia, Lucía, li respon que votarà a VOX. A la seva amiga, amb molta sorpresa, li va sortir del cor un «hòstia Lucía!», per acabar responent que ella votaria a Podemos, amb un petit silenci seguit, en què l'entrevistador aprofita per expressar un «fight», davant de les diferències que hi ha entre totes dues ideologies.

 

Després dels resultats electorals, en què Vox, l'extremadreta, ha tret un total de 52 escons. A Tarragona, el partit encapçalat per Santiago Abascal ha trobat una mina de vots a la Costa Daurada i, a Vila-seca, esdevé la segona opció amb 1.574 paperetes, essent un 15,6% del total al municipi tarragoní. 

 

Aquesta ha estat una sorpresa a gran escala per la quantitat de vots i votants de l'extremadreta, però a petita escala, en els pobles on no viuen tants habitants, també hi ha hagut butlletes a les urnes amb la llista de Vox. En un poble petit, on es coneix tothom i veïns i veïnes mantenen amistat i parlen diàriament, hi ha hagut l'estupefacció que, sense saber-ho i ni imaginar-s'ho, hi hagi gent que els voti .

 

En veure aquests resultats i la gran quantitat dels habitants de cada poble que ha votat al partit d'Abascal, només hi ha una reacció possible: «Hòstia Lucía».