Quim Piqué serà el número 10 de la llista electoral d'ERC Reus

El partit l'ha presentat com un actiu en l'àmbit sanitari

ERC Reus tanca, amb Quim Piqué, la primera part de la llista electoral
ERC Reus tanca, amb Quim Piqué, la primera part de la llista electoral | ERC Reus
13 de març del 2023
Actualitzat a les 14:13h
Quim Piqué Calafell ocuparà el desè lloc de la llista electoral d'ERC a Reus. Els republicans han presentat, les darreres setmanes, la primera part de la butlleta, culminant aquest dilluns amb l'anunci de Piqué. Se'l presenta com un actiu en l'àmbit sanitari, tenint en compte que és farmacèutic de formació i de professió.

La futura cap de llista, Noemí Llauradó, ha assegurat que el de la salut serà "un sector estratègic que es vol seguir impulsant per fer de Reus una ciutat més saludable". És en aquesta línia que considera Piqué un actiu per al municipi. Apunta que s'ha de plantejar una actuació transversal, des de la creació de zones verdes a la millora d'instal·lacions esportives i fins a la promoció d'hàbits saludables.

Piqué, per la seva part, ha posat d'exemple la pandèmia per mostrar la importància d'aquest àmbit en l'actuació política. "Hem pogut veure la importància que té la salut i com és necessari disposar d'una ciutat que tingui cura de les persones", ha exposat. En concret arran de la pandèmia, ha afegit, ha emergit "una problemàtica vinculada, clarament, a la salut mental".

És llicenciat en Farmàcia per a Universitat de Navarra i té un postgrau en gestió i direcció de l'oficina de Farmàcia. També és expert en ortopèdia per la Universitat Internacional de La Rioja, a més de ser el responsable de la farmàcia Joaquim Piqué Calafell de l'avinguda del President Macià de Reus.
 

Maria Pascual Serra serà la número 9 de la llista electoral d'ERC a Reus Foto: ERC Reus

 

Maria Pascual Serra, número 9 d'ERC

Serà qui tanqui els primers deu llocs de la llista d'ERC per a les municipals de Reus, després que la setmana passada el partit presentés Maria Pascual Serra per al número nou. Se'n destaca, des de la formació, la seva trajectòria en àmbits com el desenvolupament urbanístic i la via pública. És llicenciada en Arquitectura per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i té una especialització d'arquitecta de l'administració pública.

Actualment, treballa als serveis tècnics del Consell Comarcal del Baix Camp. Durant el vídeo de presentació que ERC va penjar a les xarxes socials va destacar la feina feta durant el mandat actual en l'àmbit d'urbanisme. Una regidoria que, precisament, ha portat ERC a través de Marina Berasategui.

Amb un perfil similar, Pascual ha destacat els projectes per pacificar el trànsit al centre del nucli urbà. Una línia de treball que considera que cal reforçar els pròxims quatre anys. Abans d'ella, ERC també havia presentat l'exsocialista Joan Anton Verge com a futur número 8 de la llista electoral i Meritxell Barberà per a la setena plaça. Les sis primeres places les ocuparan els membres de l'actual grup municipal, amb el mateix ordre que van fer-ho el 2019.