Meritxell Barberà anirà al setè lloc de la llista d'ERC Reus

Ocuparà la primera plaça després de l'actual grup municipal, que repeteix en ple

Meritxell Barberà s'incorporarà al projecte d'ERC Reus
Meritxell Barberà s'incorporarà al projecte d'ERC Reus | ERC Reus
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:48h
Meritxell Barberà ocuparà la setena plaça de la llista d'ERC Reus per a les pròximes eleccions municipals. La formació l'ha presentat aquest dijous com un actiu clar de l'àmbit comercial que anirà al primer lloc que queda després de l'actual grup municipal, que repetirà en ple. La futura alcaldable, Noemí Llauradó, ha destacat que "és una persona compromesa amb Reus però, en especial, amb el comerç local".

Ha afegit, també, que "ho fa al capdavant d'una botiga centenària de la nostra ciutat que, en el fons, és un símbol d'aquest comerç reusenc". Un sector que, segons la futura cap de llista, "és i es projecta com la capital comercial de la Catalunya sud". Per a la cap de files republicana, el comerç és un sector estratègic "que ens defineix com a ciutat".

Per la seva banda, Meritxell Barberà s'ha presentat "il·lusionada" per sumar-se a l'equip d'ERC Reus. Ha assegurat que "per mi ha estat un pas senzill sumar-me al projecte republicà de la Noemí". Considera que "sempre ha mostrat aquesta sensibilitat especial cap al comerç local".

Ha posat d'exemple campanyes com la de Reus Espais Vius, els Bons Reus o el Què li convé?. Meritxell Barberà ja va seguir els passos del seu pare, Tomàs Barberà, quan va implicar-se per liderar la Unió de Botiguers. Ara farà també el salt a la política, tot i que en un partit diferent.

Si ell va arribar a liderar CiU a la ciutat de Reus, ella ha optat per donar suport a la candidatura d'ERC. Meritxell Barberà és diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Vic i en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Regenta la centenària botiga de joguines Tomàs Barberà, a la plaça del Mercadal, i presideix la Unió de Botiguers de Reus.

Entre les accions impulsades al capdavant de l'associació, des d'ERC es destaca haver establert acords amb institucions com la Cambra de Comerç o el Centre de Lectura, o amb clubs com el Reus Deportiu o els Barcelona Dragons. També subratllen la participació en campanyes solidàries com Cap nen sense joguina de la Creu Roja, Cap nen sense llapis de La veu entre cultures, o el concert benèfic per a la Fundació Mossèn Frederic Bara.

En clau estrictament comercial, la formació republicana aplaudeix la creació de la targeta de fidelització Gaudim Reus i el conveni amb el Consorci de Normalització Lingüística.