Sandra Guaita (PSC Reus) fa un Laporta amb un cartell electoral a Tarragona

Emulant el president del Barça la futura alcaldable del PSC ha penjat un cartell a Tarragona reivindicant la capitalitat de Reus

Sandra Guaita ha penjat un cartell de grans dimensions a l'estació d'autobusos de Tarragona
Sandra Guaita ha penjat un cartell de grans dimensions a l'estació d'autobusos de Tarragona | PSC Reus
13 de febrer del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:50h

El PSC de Reus ha posat un toc irònic i de rivalitat territorial a la precampanya electoral de cara a les eleccions municipals. La futura cap de llista de la formació, Sandra Guaita, ha penjat un cartell reivindicant que vol recuperar la capitalitat de Reus. L'al·licient de la campanya ha sigut que el cartell l'hagi penjat a Tarragona.

 

Qui encapçalarà la llista socialista a la capital del Baix Camp ha volgut emular el president del Barça, Joan Laporta. Durant les darreres eleccions, encara com a candidat, va penjar a Madrid un cartell d'enormes dimensions on es podia llegir «ganes de tornar-vos a veure». Amb el mateix esperit, Sandra Guaita ha penjat un anunci preelectoral a la capital del Tarragonès.

 

La ubicació, evidentment, no ha sigut discreta, sinó que s'ha instal·lat a l'estació d'autobusos. «Recuperem la capitalitat, recuperem l'orgull de Reus», es pot llegir al costat d'una imatge de la futura cap de llista del PSC de Reus. El cartell s'ha acabat de penjar aquest dilluns al matí, 13 de febrer, i ja hi ha hagut les primeres reaccions a les xarxes.

 

Guaita ha explicat que «volem recuperar les capitalitats perdudes per ser un motor del sud de Catalunya». Segons aclareix, «si volem que el sud de Catalunya sigui un referent, tots els municipis hem de recuperar les capitalitats que ens pertoquen i que hem anat perdent». En el cas de Reus se centra en el comerç, la cultura, la sanitat i la ciència.

 

Segons ha matisat, «altres ciutats com Tarragona i Cambrils també tenen les seves capitalitats». Aposta per un front comú territorial que permeti que aquesta regió «sigui una potència no només catalana, sinó també estatal». En clau estrictament preelectoral ha subratllat que «fa dotze anys que l'Ajuntament de Reus ha deixat de banda la resta d'actors del territori».

 

El cartell instal·lat aquest dilluns vol ser una mostra de la voluntat d'«ubicar Reus al mapa i, amb ella, el sud de Catalunya». La futura alcaldable del PSC local insisteix que el govern de la ciutat «intenta fer plans i projectes de futur, però no n'executa cap». Segons ha apuntat, durant la campanya electoral detallarà com recuperar aquestes capitalitats que considera perdudes.