Dimarts sense grans canvis a l’espera de possibles pluges a finals de Setmana Santa

El sol dominarà amb alguns intervals de núvols. De nit cauran xàfecs dispersos i febles a qualsevol punt, però de dia tan sols quedaran restes de ruixats al Pirineu
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

El temps es mantindrà semblant aquest dimarts després de la línia frontal poc important que de matinada pot deixar alguns xàfecs dispersos i febles a qualsevol punt. El sol dominarà amb alguns intervals de núvols, especialment a la meitat nord, i tan sols quedaran restes d’alguns ruixats poc importants al Pirineu. Les pluges poden arribar a finals de Setmana Santa.

El cel estarà força tapat de nit, quan cauran alguns xàfecs que seran una mica més destacables a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida. La nuvolositat minvarà al matí i el sol s’imposarà en conjunt, però a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que poden deixar algun ruixat poc important i força aïllat al Pirineu i a l’interior del nord-est. Cel més variable la segona meitat del dia, sobretot al nord i prelitoral.

El sol dominarà amb alguns intervals de núvols dimarts | Magda Bustos

 

Temperatures semblants o més altes

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre poden pujar una mica més amb ambient més càlid i molts valors entre els 20º i 25º en aquestes zones. A la resta, la majoria de xifres es mouran entre els 15º i 20º. L'anècdota tèrmica d'aquest dilluns l'hem tingut a la Vall d'Aran, ja que Vielha ha registrat la màxima més alta de Catalunya amb 21º, mentre que a la costa s'han quedat entre els 15º i 17º amb un ambient més fresc.

La presència de núvols farà que de nit no faci gaire fred i les mínimes es mouran entre els 9º i 14º a la costa, de 6º a 11º al prelitoral, entre 4º i 9º a l’interior i Prepirineu i de 1º a 6º al Pirineu, on pràcticament no hi haurà glaçades enlloc.

Temps més complicat a finals de Setmana Santa

Segons indiquen molts models meteorològics, sembla que l’arribada d’una pertorbació mediterrània amb vents de llevant pot fer que entre dijous i dissabte la pluja caigui a gran part de Catalunya. Unes precipitacions que podrien ser important, però val a dir que els mapes no es posen d’acord i que s’haurà d’anar seguint la situació amb atenció aquells dies en què molta gent té festa, ja que cada dia està canviant com un mitjó la previsió. 

"PREVISIÓ: El temps es complicarà una mica al final del Dilluns Sant" "PREVISIÓ: Diumenge de Rams amb més nuvolades, sense pluja i TºC més altes a l'interior"