Dissabte de temps radiant arreu per començar el cap de setmana

El sol dominarà en general i tan sols hi haurà alguns núvols baixos puntuals en trams de la costa. Diumenge aquests núvols poden agafar una mica més de protagonisme
Mapa de previsió per aquest dissabte  | Catalunya Méteo

 

L’anticicló continua ben instal·lat al damunt de Catalunya i no sembla que hi hagi d’haver moltes alteracions de temps els propers dies. De fet, el primer dia del cap de setmana serà radiant amb un dissabte de sol en general i temperatures que, si bé a primera hora tornaran a ser fredes amb mínimes que poden baixar dels -5º a les valls del Pirineu, com ja ha passat aquest divendres, al migdia seran agradables i suaus.

Pel que fa a l’estat del cel, tot i el sol radiant i el cel serè que hi haurà arreu, tornaran a aparèixer núvols baixos a punts de la costa, especialment a primera i última hora de la jornada, que diumenge agafaran més protagonisme. També hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors, però seran poc importants i força locals.

El sol continuarà dominant aquest dissabte  | Maria José Piorno

 

Temperatures sense canvis importants

Si ens fixem en les temperatures, no hi haurà canvis i el migdia tornarà a ser força suau en general amb moltes màximes que es mouran entre els 13º i 18º, les més altes a les comarques del sud de Catalunya. Una bonança poc normal per l’època que mantindrà a ratlla l’ambient d’hivern.

En canvi, les mínimes continuaran sent fredes amb glaçades a l’interior i prelitoral, sense descartar-ne alguna de puntual arran de costa. Valors entre els -3º i els 2º a l’interior i prelitoral, però a les valls del Pirineu es poden assolir o baixar localment per sota dels -5º. A la costa es mantindran els termòmetres positius. Hi haurà inversió tèrmica i també molta diferència entre les temperatures de primera hora i les màximes.

Diumenge amb més intervals de núvols

De cara a diumenge, els intervals de núvols baixos aniran a més a punts de la costa però també de la meitat sud de Catalunya i Ponent. No obstant, seran inofensius i tan sols es combinaran amb el sol, tot i que deixaran el cel mig ennuvolat a estones. A la tarda també arribaran més bandes de núvols prims per tot arreu i les temperatures quedaran més curtes a migdia. L’inici de la propera setmana estarà marcat per petits canvis en el temps però l'anticicló serà el clar protagonista la majoria dels dies. 

"PREVISIÓ DIVENDRES: Sol, fred matinal i migdia suau" "PREVISIÓ DIJOUS: Seguim amb el temps monòton i en tenim per dies"