ÚLTIMA HORA

Tarragona i les Terres de l'Ebre registren 28 positius i 2 defuncions per Covid-19

La tardor vol treure el nas aquest dimecres amb una lleu refrescada i vent fort

El sol dominarà en conjunt durant tota la jornada, amb unes temperatures que baixaran lleugerament. A més, s'espera una ventada forta al sud, a les Terres de l'Ebre especialment
Mapa de previsió per aquest dimecres | CATALUNYA MÉTEO

 

Arriben alguns canvis importants en el temps aquest dimecres, sobretot pel que fa al vent amb algunes ventades que a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre i sud del Camp de Tarragona podran ser fortes. Les temperatures també baixaran, tot i que el descens, a diferència de la resta de Catalunya, a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre serà més frenat.

Així doncs, aquest dimecres, la refrescada serà força general i deixarem enrere la calor de ple estiu dels últims dies. El sol dominarà, però hi haurà alguns intervals de núvols al Pirineu i entre Barcelona i Girona que, sobretot al matí, poden deixar alguns ruixats. Atenció a la ventada de tramuntana i mestral a l’Empordà, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, on, transitòriament, hi farà més calor.

Pel que fa a les temperatures, la baixada serà general però força marcada a tota la meitat nord, amb entre 3 i 5 graus menys que no pas dimarts. La majoria de màximes se situaran entre els 21º i 26º, localment més altes, però encara quedaran elevades a la Costa Daurada i altres zones afectades pel vent reescalfat que bufarà dimecres. 

Variació de la temperatura màxima prevista per aquest dimecres | aemet

 

Vent, sol però xàfecs en alguns punts

Si ens fixem en l’estat del cel, entre el vespre i nit de dimarts i el matí de dimecres poden caure ruixats, sense descartar alguna tempesta, entre Barcelona i Girona i al Pirineu. Al llarg del dia tot plegat anirà a la baixa, tot i que encara seran possibles alguns xàfecs en aquestes àrees durant la tarda. Malgrat això, el dia serà radiant a gran part del territori, sobretot allà on bufi el vent. 

Pel que fa a la ventada, el mestral i la tramuntana bufaran amb ganes a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’Empordà, sense descartar alguns cops d’entre 80 i 100 km/h.

Temps tranquil durant la resta de setmana | María José Piorno

 

Alts i baixos de TºC i temps força tranquil els pròxims dies

De cara a la resta de la primera setmana d’octubre, sembla que el temps serà força tranquil, també el cap de setmana, però les temperatures experimentaran alts i baixos amb remuntada dels termòmetres a partir de dijous. De moment, les pluges generals no es veuen per enlloc.

També et pot interessar...

"Primer dia d’octubre plàcid a l’espera de canvis a partir de dimecres" "Adéu a l'estiuet de Sant Miquel a partir del dimarts per un canvi de temps"