La calor afluixa aquest dijous amb pocs canvis en el cel i vent de nit

Els termòmetres s’han disparat dimecres pel vent reescalfat de ponent, que, juntament amb el mestral, seguirà bufant durant la nit amb força al Camp de Tarragona i zones elevades
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

Les temperatures baixaran una mica aquest dijous després d’un dimecres de calor sobtada pràcticament pre-estiuenca a molts punts, especialment del prelitoral, sud de Catalunya i comarques de Girona. Els termòmetres s’han disparat pel vent de ponent i del sud-oest i s’han registrat valors que han fregat els 30º de forma local, com ara els 29,6º de Vinebre, a la Ribera d’Ebre, però també s’han registrat moltes dades d’entre 26º i 28º. Consulta aquí les dades més importants de la calorada d’aquest dimecres.

Durant la nit de dimecres i les primeres hores del dijous, el vent de ponent i mestral encara pot bufar amb algun cop fort a punts del Camp de Tarragona, sud del litoral i prelitoral de Barcelona i zones elevades de l’interior, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alerta de ràfegues que puntualment poden superar els 80 km/h al Priorat, Alt i Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Baix i Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Anoia i Bages:

Mapa d'avisos per vent per aquest dijous | METEOCAT

 

Les temperatures baixaran en general, localment de forma moderada, tant les mínimes com les màximes, tot i que al Pirineu pujaran de dia, ja que hi farà més sol que no pas dimecres. En general, la majoria de valors diürns es mouran entre els 21º i 26º, de 18º a 23º al litoral de Barcelona i Girona i entre 17º i 22º al Pirineu. Ambient càlid però no amb la calor exagerada de dimecres atípica per l’època.

Les mínimes també es mantindran gens fredes i es mouran entre els 9º i 14º al litoral i prelitoral, localment per sobre dels 15º, especialment a la costa de Tarragona per efecte del vent reescalfat. A l’interior es quedaran entre 5º i 10º i al Pirineu de 2º a 7º.

Els tels de núvols seguiran presents al cel aquest dijous | Arnald Pons

 

Segueix el cel enterbolit i alguns xàfecs al Pirineu

Pel que fa a l’estat de cel, seguirà ben enterbolit pel pas de núvols alts i prims, alguns de baixos al litoral i més nuvolades al nord-oest de Catalunya. Un dia de sol i núvols i amb alguns xàfecs tan sols a la zona del Pirineu i Prepirineu que, en principi, seran més dispersos i menys extensos que dimecres.

Cap al cap de setmana amb calor i alguns xàfecs

De cara a divendres i dissabte, les temperatures tornaran a pujar i farà força calor per l’època. La novetat seran els xàfecs de tarda, que cauran a molts punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, localment amb tempesta i de forta intensitat. Situació típicament primaveral que no tindrà continuïtat diumenge, alhora que baixaran els termòmetres.

"PREVISIÓ DIMECRES: Clara pujada de les temperatures" "PREVISIÓ DIMARTS: Arriben més núvols però les TºC pujaran, sobretot de nit"