Dimarts amb forta calor a l’interior i cels generalment assolellats

A finals d’aquesta setmana es desinflarà la calorada, i entre el divendres i el dissabte ens afectarà una bona tongada de ruixats a diverses comarques
Mapa de la previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

La jornada de dimarts serà més tranquil·la i tan calorosa com dilluns, fins i tot pujarà la temperatura a les comarques gironines. L’ambient d’estiu propi d’aquestes dates ens acompanyarà almenys fins a les portes del cap de setmana, quan ens creuarà un canvi de temps, que no hauria d’afectar gaire la revetlla del sant Joan.

 

Dimarts esperem un altre dia que començarà fresc o suau, amb cels radiants a la meitat sud i parcialment ennuvolat al nord, seguirà amb una tarda agradable a la costa i molt calorosa a les terres interiors i a Ponent, i el vent del sud s’enfortirà a la costa gironina, la central i les Terres de l’Ebre, amb alguns cops forts.

 

Sense gaires canvis a mitjà termini

Fins a migdia creuaran bandes de núvols prims, que seran més compactes i abundants fins a mig matí al quadrant nord-oest. La resta del dia el cel estarà serè, per bé que durant la tarda creixeran alguns núvols d'evolució diürna a punts de muntanya i n'arribaran pel terç oest. Continuarem sense patir una nit xafogosa a les ciutats de la costa, tot i que podrien haver més poblacions amb mínimes tropicals per sobre els 20º. Aquesta nit de dilluns a dimarts podreu tornar a gaudir una bona temperatura per observar l'última lluna plena de la primavera.

 

Pel que fa a les temperatures diürnes, pujaran més al nord de Ponent i a l’extrem nord-est. La calor de la tarda oscil·larà entre 23 i 28º al litoral, entre 29 i 34º a Ponent, a l'extrem nord-est i a la Catalunya Central, i entre 27 i 32º a la resta del territori. Els mapes del temps indiquen que aquesta calorada afluixarà de cara al dijous i divendres.

El dimarts tornarà a ser tranquil, estiuenc i molt càlid a les comarques interiors. Divendres serien més extensos els ruixats  | @macaranza

 

Començarà l’estiu amb menys calor i moviment atmosfèric

Dimecres farà un temps molt similar al de dimarts i puntualment es superaran els 35º al terç oest, però a l’interior de la vall de l’Ebre, a la banda aragonesa, hi trobaran una calor més angoixosa. Entre dijous i divendres les temperatures baixaran 3ºC o més a bona part del territori, i les pujades i baixades continuaran els dies següents.

 

A més, l’inici de l’estiu aquest divendres 21 portarà un temps més canviant: és poc probable que plogui en molts indrets, però sí que es preveuen possibles tempestes més destacables al Pirineu i ruixats aïllats en altres comarques interiors. De cara al cap de setmana de Sant Joan les opcions de pluja tornarien a baixar i la calor estiuenca s’agreujaria.

 

També et pot interessar...