Reus es prepara per a una nova edició de la Fira Medieval

El passeig Misericòrdia tornarà a l’Edat Mitjana el proper 6, 7 i 8 de setembre | L’organització preveu superar l’assistència de 10.000 persones de l’any passat
Els impulsors de la Fira Medieval, Alejandro Yeste i Antonio Gesalí, amb el president de l'AV del Barri Monestirs, Alfonso Berbel | Adrià Morte

 

El passeig Misericòrdia de Reus canviarà de nou la seva fesomia per uns dies amb la Fira Medieval de Reus. El proper 6, 7 i 8 de setembre hi tindrà lloc la cinquena edició d’aquest certamen, la tercera a la mateixa localització. Els impulsors de la Fira Medieval, Antonio Gesalí i Alejandro Yeste, de la mà de l’Associació de Veïns del Barri Monestirs, asseguren que l’esdeveniment arriba ple de novetats i que cada any l’organització «es vol anar superant a poc a poc».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

A hores d’ara, quan falten tres setmanes pel certamen, els organitzadors expliquen que hi ha 50 parades inscrites tot i que recalquen que «molts paradistes no s’apunten fins que no s’acosta el dia». Malgrat això, expliquen que enguany «potser hi haurà menys parades però seran més grans». Cal recordar que en l’edició anterior n’hi va haver 61, tal com ha indicat un dels impulsors, Antonio Gesalí. 

 

Una zona de jocs medievals substituirà el campament d’armes

Una de les principals novetats d’enguany és la instal·lació d’una zona de jocs medievals per als nens i nenes que s’acostin al certamen. Els organitzadors han decidit col·locar aquest espai en el lloc del campament medieval on s’hi exposaven armes de la Inquisició, cascs i altres elements de tortura.

 

Els impulsors de la Fira Medieval han eliminat aquest espai després de l'enrenou que va aixecar, a través de les xarxes socials, l'exposició d'armes i elements de tortura de la Inquisició. 

 

Imatge d'arxiu de la Fira Medieval del 2018 | Isma Llanes

 

Gastronomia i artesania

Com és habitual, i la Fira Medieval no n’és una excepció, entre les desenes de parades que ocuparan el passeig Misericòrdia n’hi haurà de l’àmbit gastronòmic. S’hi podrà trobar des de menjars per consumir allà mateix, fins a pa, embotits o formatges. Per una altra banda, també hi haurà parades d’artesania de tota mena de productes. Per completar-ho, també s’oferiran dinars i sopars durant cada dia de la fira i s’habilitaran dos nous espais de menjar i beguda. En un dels establiments es podran degustar mojitos de vermut i en un altre kebabs fets de carn de porc. 

 

Pel que fa a la música, hi haurà diverses actuacions musicals durant els tres dies de la fira, la més destacada servirà per inaugurar l’esdeveniment. A més, els organitzadors també han explicat que enguany tots els paradistes aniran amb indumentària medieval.

 

Imatge del cartell de la Fira Medieval 2019 | Adrià Morte

 

L’objectiu: superar les previsions d’assistència de l’any anterior

Segons els organitzadors, l’any passat van assistir unes 9.000 - 10.000 persones a la quarta edició de la Fira Medieval de Reus. L’objectiu dels impulsors és superar aquesta xifra i consolidar el certamen un any rere l’altre. «La nostra intenció és fer-la cada any. Tot i això els recursos són els que són, ens agradaria portar artesans de pell, pedra, ferro, però aquests artesans cobren molts diners. Nosaltres treballem amb pressupost zero», ha indicat Antonio Gesalí.

 

Pel que fa a l’Associació de Veïns del Barri Monestirs, el seu president, Alfonso Berbel, ha indicat que «sempre és positiu que es portin coses al barri» i que els veïns i veïnes estan «molt contents». A més, també ha explicat que enguany estarà prohibit circular des del carrer de Miami fins a la plaça de la Pastoreta, només podran circular veïns, per tal d’afavorir el pas de tots els visitants a la Fira Medieval.