WhatsApp

Alerten d'una nova estafa piramidal a WhatsApp

El missatge t'assegura rebre 1.848 euros si en pagues 33 i convides a dues persones

La Guàrdia Civil ha avisat a través del seu compte de Twitter d'una nova estafa piramidal que circula recentment per WhatsApp. Es tracta d'un missatge enviat a través de grups de WhatsApp amb un enllaç a un vídeo en el qual es parla d'un «moviment d'economia solidària», que convida a l'usuari a «fer regals» entre uns i altres i així participar en un intercanvi de diners col·lectiu.

El vídeo explica que per entrar a la roda, primer has de posar 33 euros i convidar a dues persones durant els primers dos dies. Un cop fet això, el quart dia recuperes els teus 33 euros, i passats vuit dies, te n'asseguren rebre 1,848. A més, destaquen que arribat al vuitè dia pots sortir si vols i entrar una altra vegada per a repetir el procés.

Demanen que «sota cap concepte ho enviïs als teus contactes»

Com detallen des de 'L'oficina de Seguretat de l'Internauta' (OSI), el missatge porta un enllaç et redirigeix a una web amb un vídeo en el qual una noia explica,  intentant generar confiança, que «no es tracta de cap engany ni estafa piramidal sinó d'un sistema solidari en el qual uns usuaris fan regals a uns altres, i tots es beneficien». A continuació, explica com és possible aconseguir i fins i tot, adjunten un PDF.

Des de l'OSI recalquen que és clarament un cas d'estafa piramidal on «l'esquema de funcionament necessita que hi hagi nous integrants que aportin diners i els nous membres dels grups perdran diners, ja que no aconseguiran trobar usuaris disposats a fer-los el 'regal solidari'».

En cas d'haver rebut aquest missatge, mitjançant qualsevol via, el que recomanen és no fer cas i sota cap concepte enviar-ho als teus contactes, per evitar així que se segueixi escampant per la Xarxa. Si ja ho has rebut i has realitzat el pagament indicat, s'aconsella que «denunciïs l'estafa davant les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i guardis totes les evidències de les quals disposes perquè es puguin demostrar els fets».

També et pot interessar