Tarragona reviu el passat romà amb desenes d'actes del Tarraco Viva

Les recreacions històriques, les lluites de gladiadors i l'acte de cloenda, entre els plats forts dels últims dies del festival romà aquest cap de setmana a Tarragona

Les lluites de gladiadors seran un dels plats forts del cap de setmana a Tarraco Viva.
Les lluites de gladiadors seran un dels plats forts del cap de setmana a Tarraco Viva. | Tarraco Viva
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:01h
Tarraco Viva afronta el seu darrer cap de setmana d'activitat i ho farà amb un programa farcit d'actes fins a diumenge a la tarda. El Recinte Firal serà un dels espais protagonista del festival, juntament amb els Jardins del Camp de Mart, que serà epicentre de la programació, i la Necrópolis Paleocristiana.

L'activitat de Tarraco Viva del cap de setmana arrenca amb força aquest dijous a la tarda amb vuit actes, que inclouen un itinerari, dues conferències i la xerrada amb recreació 'Gent de Tarraco al Fòrum Provincial', que es podrà veure a les 19 hores a l'Antiga Audiència.

Podeu consultar tots els actes previstos al programa de mà que trobareu en el següent enllaç.
 

La Tarraco Viva escolar

Aquest divendres al matí la Tarraco Viva escolar omplirà el Camp de Mart, mentre que a la tarda els actes es multiplicaran, amb l'obertura dels Jardins del Camp de Mart, on es podrà veure la fira 'Roma en els museus del món', així com la presència d'artesans i la Taberna Libraria. Així mateix també hi haurà tallers, monòlegs i recreacions històriques.

En aquest sentit, cal destacar les recreacions històriques 'Tutankamon. Un faraó per a l'eternitat', a càrrec del grup Kmet, que es podrà veure a les 21 hores al Recinte Firal, i 'Svbvrbivm. La vida a Tàrraco més enllà de les muralles', amb el grup Thaleia, que es podrà gaudir a la Necrópolis a les 22 hores.

Ambdues recreacions històriques, que es podran veure també dissabte a la nit en el mateix horari, requereixen entrada, que es pot adquirir al preu de 5 euros.
 

Un dissabte que estarà farcit d'actes

El dia gran de Tarraco Viva serà dissabte, amb activitats des de les deu del matí i fins a les deu de la nit. Itineraris, xerrades, conferències, monòlegs, tallers, lectures dramatitzades i moltíssims actes més. Un dels actes més esperats del cap de setmana seran les lluites de gladiadors, a càrrec del grup Ars Dimicandi. Es podran veure dissabte a la tarda i diumenge al migdia a l'Auditori del Camp de Mart i amb entrada lliure.

El matí de diumenge també estarà farcit d'actes, amb els Jardins del Camp de Mart com a epicentre del festival. A la tarda, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la cloenda del festival amb la recreació històrica 'Tots els camins porten a Tàrraco', a càrrec del director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, i els grups Projecte Phoenix i Thaleia.