La mort d'una nena de 5 anys a la Pineda reobre el debat sobre la seguretat a les platges

Demanen impulsar una nova llei de seguretat per a les platges de Catalunya | SOS Socorristes pren la iniciativa

La platja de Roda de Berà és una de les més turístiques de la demarcació de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

La tràgica mort d'una nena de 5 anys a la platja de la Pineda aquest dimarts, 28 de maig, ha obert un debat de fons sobre la seguretat a les platges i les condicions del servei de socorrisme tot just abans d'iniciar la temporada d'estiu i de turisme massiu a la Costa Daurada. La plataforma SOS Socorristes, sota el paraigua del sindicat UGT, ja ha lamentat profundament el succés i ha demanat prendre mesures davant casos de «tragèdies que es poden evitar».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A través d'un comunicat, la plataforma recorda que l'incident de la platja de la Pineda «va produir-se en una platja que, malgrat els seus recursos locals, no té servei de socorrisme fins al mes de juny». La decisió és competència municipal, i altres punts importants com Salou sí que ja tenen en marxa el servei de socorrisme des de l'abril. «Accidents i tragèdies com la d'ahir es poden evitar amb la inversió necessària per part dels municipis i la garantia d'una nova llei de seguretat per a les platges catalanes», proposen.

SOS Socorristes demana una nova llei de seguretat «que vetlli pels ciutadans i els professionals del sector»

En una proposta molt oberta i encara poc delimitada, la plataforma matisa que la nova regulació ha de «vetllar pels ciutadans i els professionals del sector del socorrisme», de manera que prengui forma la reivindicació d'un conveni sectorial propi que garanteixi unes millors condicions laborals per al personal de socorrisme. «Fins ara es regeixen per convenis de piscines o convenis privats», alerten, preocupats.

El col·lectiu avisa que una de les seves grans lluites sindical és blindar aquests convenis als plecs locals dels Ajuntaments, com ja han impugnat en casos de la costa barcelonina. A Tarragona, adverteixen, posen el focus en el cas de Cambrils, on asseguren haver «denunciat públicament adjudicacions amb xifres molt qüestionables» quant a la normativa laboral.

També et pot interessar

"ELS MOSSOS ALERTEN: La nova tècnica dels lladres que et pot deixar sense cotxe" "Almenys 13 ferits després d'explotar un paquet bomba a França"