Els bombers donen per controlat l'incendi de Bonastre

L'incendi ha començat en una zona pròxima a una hípica i presentava capacitat de progressió i focus secundaris

Imatge de la columna de fum de l'incendi forestal de Bonastre.
Imatge de la columna de fum de l'incendi forestal de Bonastre. | Bombers de la Generalitat
12 de maig del 2023
Actualitzat el 13 de maig a les 9:21h
Un incendi crema des d'aquesta tarda en una parcel·la al terme municipal de Bonastre, al Baix Penedès. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'avís del foc s'ha rebut poc abans de tres quarts de tres de la tarda i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat fins a 57 dotacions terrestres i també sis mitjans aeris.

Els bombers han donat per controlat l'incendi durant la matinada d'aquest dissabte, 13 de maig.
 
Les flames es localitzen just davant d'una hípica del municipi del Baix Penedès, a la carretera TV-2041. Els Bombers han explicat que el foc presentava capacitat de progressió i que hi havia diversos focus secundaris.
 
Els Agents Rurals han informat que el foc ha afectat una superfície de prop de 60 hectàrees segons dades provisionals. En aquest sentit, afecta 0'20 hectàrees de l'espai Protegit de Massís de Bonastre. 

L'incendi ha començat en una zona pròxima a una hípica i presentava capacitat de progressió i focus secundaris. Hi ha hagut flames de fins a 20 metres d'alçada “empeses pel vent erràtic de tempestes properes”, ha detallat l’inspector Oriol Corbella. Els Bombers han aconseguit ancorar el flanc esquerre a un camp de conreu i el dret avançava menys del previst en direcció nord-oest. 48 dotacions es mantenen a l'indret per controlar el foc.
 

Flames de fins a 20 metres d'alçada

S'han arribat a produir flames d'entre 15 i 20 metres d'alçada empeses pel vent erràtic de tempestes properes, tot i que s'ha aconseguit ja ancorar el flanc esquerre a un camp de conreu i el flanc dret no avança tan ràpidament com s'havia previst inicialment.

Segons han explicat els Bombers, els operatius treballen al cap i al flanc dret del foc, on s'estan creant focus secundaris que cal vigilar. Així mateix, també han assenyalat que les flames han baixat d'intensitat.