Un Tedax recollint una granada vella a Cabacés

Troben una granada enterrada en una zona boscosa de Cabacés

Els Tedax han recollit l'artefacte explosiu

Nova troballa d'artefactes de la Guerra Civil en terres tarragonines en poc temps. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís d'un ciclista que s'ha trobat una granada enmig d'una zona boscosa al municipi de Cabacés

L'artefacte explosiu tenia un aspecte rovellat, segons es pot veure en les imatges que ha facilitat la policia catalana, i estava mig enterrada en una zona del terme del municipi del Priorat. Els Mossos d'Esquadra recorden que, quan es troba un artefacte d'aquest tipus, s'ha d'avisar-los perquè activin els Tedax. Ells seran els responsables de recollir-la i, si fa falta, esclatar-la controladament. En aquest sentit, s'ha de trucar al 112 i avisar de la troballa. 

Tres artefactes trobats a l'Ebre

El passat 27 de novembre, la Guàrdia Civil informava de la troballa d'una granada de morter i dues de mà de la Guerra Civil en diferents punts de les Terres de l'Ebre. L'equip de Desactivació d'Explosius (EDEX) els va retirar i destruir.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La granada de morter se la va trobar un agricultor mentre treballava la seva finca al municipi de Bítem, mentre que un excursionista va trobar dues granades de mà mentre feia senderisme per la Serra de Santa Madrona al terme municipal de Gandesa. Gràcies a l'actuació dels especialistes, es va evitar l'explosió involuntària i incontrolada d'un dels artefactes trobats a la capital de la Terra Alta.


Comentaris