L'Ajuntament de Tarragona demana que es garanteixin les distàncies a les terrasses de bars i restaurants

El consistori constata alguns incompliments però en general es mostra satisfet amb l'inici de la fase 1
Protecció Civil i Guàrdia Urbana vigilaran que es compleixin les distàncies | Àngel Ullate

L'Ajuntament de Tarragona demana que es garanteixin les distàncies a les terrasses de bars i restaurants després que dilluns ja poguessin obrir, tot i que amb restriccions, coincidint amb el pas a la fase 1 de la desescalada.

El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, diu que estan satisfets perquè «en general els establiments hostalers han guardat les distàncies que estableixen les diferents normatives», però admet que han constatat que «en alguns establiments això no s'ha complert» i que estaran «molt atents per fer els requeriments necessaris perquè es faci». Castaño afegeix que s'han donat instruccions a Protecció Civil i Guàrdia Urbana per fer complir la normativa i que estaran vigilants els propers dies.

60 noves peticions de terrassa

D'altra banda, l'Ajuntament informa que entre divendres i aquest dimarts a primera hora s'han presentat 60 comunicacions d'establiments de restauració que ja disposen d'autorització municipal o que no en tenen, i vulguin instal·lar una terrassa a la via púbica.

Segons el consistori, els tècnics municipals estan revisant les comunicacions i la proposta s'acceptarà sempre que compleixi les mesures sanitàries establertes per la pandèmia de la Covid-19 i sigui compatible amb el compliment de les condicions bàsiques d'accessibilitat i de convivència amb el veïnat. Abans de l'estat d'alarma al municipi de Tarragona hi havia 470 establiments amb terrassa a la via pública.

"Important: Els grans canvis de la Tarraco Arena Plaça per tornar a obrir portes" "L'equipament de Justícia que reprèn la seva activitat a Tarragona"