Imatge dels jardins del parc de l'Amfiteatre de Tarragona

Un nou mapa d'espais verds localitza els parcs, jardins i indrets d'interès natural de Tarragona

L'Ajuntament fa una crida a guarnir els balcons i espais amb flors i plantes

La ciutat de Tarragona va entrar a formar part, el 2020, de la Xarxa Viles Florides, com a vila florida més gran de Catalunya. La iniciativa promou la transformació de municipis de Catalunya a través d'espais verds urbans i enjardinats, posant en valor la riquesa natural i paisatgística

El pròxim mes de maig la ciutat serà guardonada amb les Flors d'Honor, un grau de distinció atorgat per integrants de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya. Per tal d'acompanyar aquesta distinció, l'Ajuntament ha tirat endavant una sèrie d'accions divulgatives amb l'objectiu de visibilitzar i posar en valor l'activitat que la ciutat genera en l'àmbit dels parcs i jardins, la natura i la sostenibilitat. Així, el web www.tarragona.cat/vilaflorida incorpora des d'aquest dimecres diversos recursos i fa una crida a la participació ciutadana.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'una banda, s'ha creat un mapa d'espais verds de Tarragona, que localitza diversos parcs i jardins urbans, així com els indrets d'interès natural que ens envolten. El mapa inclou informació i imatges que permeten als ciutadans planificar amb detall una escapada a la natuara més propera. 

Al web també es pot accedir a la galeria d'imatges de tots els espais verds de què disposa la ciutat i també s'hi visualitzaran les imatges que els ciutadans etiquetin amb #TGNVilaFlorida a la xarxa social Instagram. 

Finalment, també és destacable la publicació de la primera píndola de la secció TGN Verda, que inclourà l’estrena de l'estrena d’un total de 4 audiovisuals on tarragonins i tarragonines expliquen experiències al voltant del potencial ecològic i sostenible de la ciutat. El primer vídeo està dedicat al Parc Ecohistòric del Pont del Diable de Tarragona, i el gerent de l'empresa Limonium, Eduardo Soler, explica per què aquest indret de trobada i de reconciliació entre l'urbà i la natura és un espai tan excepcional.

Imatge dels arbres florits a la plaça Imperial Tàrraco
Els arbres florits a la plaça Imperial Tàrraco | Isaias Mena

L'Ajuntament crida els ciutadans a guarnins els balcons i espais amb flors i plantes

Amb motiu de la visita del jurat a Tarragona el proper mes de maig, l’Ajuntament fa una crida als ciutadans i ciutadanes per tal que vesteixin els seus balcons i espais a l’aire lliure amb les flors i les plantes que més els agradin. «Volem aconseguir que Tarragona tingui molt de color i demostri la seva estima per la natura. Ens agrada que Tarragona sigui la capital més gran de Catalunya que és vila florida. Pensem que això ens pot ajudar a captar turisme de proximitat i que pot animar altres municipis a treballar per millorar els seus espais verds», remarca el conseller de Medi Ambient i Espais Públics, Xavier Puig.

A més, l’Ajuntament convida a visibilitzar aquesta acció a partir de fotografies o de vídeos, de manera que demana als tarragonins i tarragonines que comparteixin imatges dels seus balcons a les xarxes socials amb l’etiqueta #TGNVilaFlorida