GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Més de 400 participants en la reforestació de l'entorn del riu Francolí

La plantada popular s'ha fet al pas del riu per Sant Salvador, en una acció realitzada per Fundació Repsol i l'Associació Aurora

Més de 400 persones han participat en la plantada popular per recuperar l'entorn del riu Francolí | Àngel Ullate
 

Aquest dissabte al matí ha tingut una nova acció de reforestació del riu Francolí, al seu pas per Sant Salvador, dins dels termes municipals de Tarragona i Constantí. L'acció, realitzada per la Fundació Repsol, l'Associació Aurora, els ajuntaments dels municipis per on passa el riu i les entitats veïnals del barri, han posat de la seva part i ha tingut una participació massiva amb més de 400 persones. 

 

 

Fa dos anys que es va realitzar la primera edició de la plantada de Sant Salvador, la qual va resultar una experiència molt exitosa, motiu pel qual s'ha volgut repetir. A més, s'ha comptat amb la participació del president de l’Associació Aurora, Joan Escarré, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’alcalde del Constantí, Òscar Sánchez, i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font.

 

  

500 noves plantes al marge esquerre del riu Francolí

Sota el lema 'A Sant Salvador, recuperem l'entorn del nostre riu', s'ha dut a terme la cita tarragonina celebrada a la ribera del riu Francolí. En aquest sentit, 500 plantes permetran la recuperació ambiental del seu marge esquerre. 

 

En la zona que s'ha actuat hi ha un total de 5.000 metres quadrats de superfície, els quals signifiquen 60 metres lineals del riu. Les 500 plantes que s'han utilitzat per a la reforestació d'aquest espai, pertanyen a cinc espècies diferents entre les quals hi ha dues espècies arbòries pròpies de la vegetació de ribera, les quals reforçaran la població dels exemplars que encara hi ha presents a la zona, els tamarius i els freixes.

 

A més, s'han afegit altres espècies arbustives noves, com són la ginesta, el saüc i el jonc. Aquestes s'han introduït dins la pollancreda per augmentar la biodiversitat del sotabosc fluvial.

 

Han plantat 500 noves espècies al marge esquerre del riu Francolí | Àngel Ullate

 

La realització d'aquesta plantada necessita uns treballs previs de preparació de terreny, principalment, la retirada de deixalles i de plantes invasores. Aquesta actuació va ser duta a terme per una brigada forestal de l'Associació Aurora, la qual està formada per persones amb malalties mentals. Tanmateix, es faran càrrec del posterior manteniment de les espècies plantades aquest dissabte, les quals duraran vuit mesos.

 

La Fundació Repsol segueix col·laborant en la recuperació i el manteniment de la ribera del riu Francolí a través de l'organització de diverses plantades populars, sempre de la mà de l'Associació Aurora, una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars. 

 

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font ha participat en la plantada | Àngel Ullate