Tarragona gaudirà aquest cap de setmana d'una vuitantena d'actes de Tarraco Viva

Conferències, tallers per tots els públics, visites guiades o recreacions històriques a l'Amfiteatre marquen el segon cap de setmana del festival
Tarragona gaudirà d'una vuitantena d'actes de Tarraco Viva aquest cap de setmana. | Miguel Cabrerizo

 

El Festival Tarraco Viva arriba aquest cap de setmana a Tarragona carregat d'actes. En total, entre dissabte i diumenge se celebraran 87 esdeveniments, entre tallers, conferències, visites guiades i recreacions històriques. Es tracta del segon cap de setmana del festival, que finalitzarà el pròxim 18 de maig. Aquesta edició se centra en les ciutats romanes i el món urbà en el Mediterrani Clàssic. Tots els actes es poden consultar al programa oficial del festival.

Cap de setmana carregat d'actes de Tarraco Viva

Tarragona gaudirà aquest dissabte i diumenge de més d'una vuitantena d'actes del festival Tarraco Viva, que arriba a la XXI edició. L'ampli ventall de possibilitats passen per desenes de tallers —per adults i nens—, conferències, visites guiades als monuments de la Tarraco Romana o les sempre concorregudes recreacions històriques. 

Entre els actes més destacats es troben les activitats per als infants als jardins de l'Amfiteatre, on per exemple aprendran a fer mosaics o a jugar com ho feien els romans. Els adults també podran gaudir de tallers especials, com el de jocs d'estratègia —als jardins de l'Amfiteatre—, el d'escriptura o el de retrats —tots dos a l'Antic Ajuntament—. 

Son rellevants també els monòlegs, que destacaran la figura de tres dones: Eumachia, Valeria i Aspasia de Milet. Tots tres se celebraran a la Muralla, en diferents passis durant el cap de setmana. D'altra banda, hi haurà cabuda per a les recreacions històriques centrades en l'art i les creences. «Sero sed non serio», per exemple, narrarà les vivències d'una companyia de teatre romana amb un espectacle a la Muralla. 

Gladiadors a l'Amfiteatre i Fòrum Romà

Un altre dels actes esperats és la recreació de gladiadors a l'Amfiteatre. Se celebrarà dissabte a partir de les 17.00 hores i diumenge a les 13.00 hores. El preu de l'entrada serà de 5 euros i els assistents podran comprovar quina era la vida dels gladiadors, com eren les seves armes o quins tipus de combat hi havia. 

D'altra banda, la recreació del Fòrum Romà al recinte del Palau de Congressos mostrarà als assistents com era la plaça Major ara fa 2.000 anys. Escenografies, mobiliari, imatges arqueològiques i més de 30 persones en escena són els ingredients que fan especial aquest espectacle, que conduirà com a narrador el director del festival, Magí Seritjol. Es podrà veure aquest divendres i dissabte a les 21.00 hores.

"Les preinscripcions a les llars d'infants de TGN s'obren aquest dilluns" "MALES NOTÍCIES: L'últim concert de Vergüenza Ajena a Tarragona"