Els Agents Rurals denuncien un caçador per caçar en una zona no autoritzada

L'individu havia disparat per sobre dels cables d'una línia elèctrica per abatre una dotzena d'aus i no tenia permís per caçar en l'àrea privada de caça
Els Agents Rurals estan duent a terme inspeccions amb motiu de l'inici de la mitja veda. | Cedida

 

Aquest passat diumenge, dia 19 d'agost, al matí, els Agents Rurals va denunciar en una localitat del Baix Ebre un caçador que disparava per sobre dels cables d'una línia elèctrica i va abatre un total de dotze ocells. A més, el denunciat no posseïa cap permís per caçar en l'àrea privada de caça on ho feia, on no està autoritzada la caça de la tórtora turca, espècie de la qual va matar quatre exemplars, i la resta, vuit coloms.

Inspeccions i vigilància amb motiu de la mitja veda

Aquesta denúncia s'emmarca en una campanya d'inspeccions i vigilància que els Agents Rurals també duen a terme al Montsià amb motiu de l'inici de la mitja veda, que de fet es va iniciar el passat diumenge i durarà fins aquest 26 d'agost. En aquest sentit, els agents revisen la documentació dels caçadors, les espècies caçades, les armes i la capacitat de càrrega, per evitar infraccions com la d'aquest caçador ebrenc.

Consells de seguretat per a la caça

Ara que ha arribat una època de molta activitat cinegètica —es podrà caçar entre el 19 i el 26 d'agost i entre el 2 i el 9 de setembre—, sumat al fet que estem a l'estiu, cal extremar la seguretat, per evitar causar danys a turistes, vehicles, veïns i caçadors. Cal descarregar l'arma en aproximar-se a zones amb presència de persones, quan finalitzi la cacera o quan ho indiquin els agents.

Només es podrà disparar quan el contacte amb l'objectiu sigui visual i inequívoc i mai es podrà apuntar a una persona. Per altra banda, és necessari dur a sobre tota la documentació necessària, que consta del permís d'armes, l'assegurança de responsabilitat civil, la llicència de caça i el permís nominal que autoritza la caça a l'àrea privada de caça.

A terra, els ocells capturats i les armes encautades del caçador. | Cedida

 

Set cigonyes mortes en topar amb torres de mitja tensió a Amposta

El passat dijous, dia 16 d'agost, els Agents Rurals informaven que set cigonyes havien resultat mortes després de topar contra torres de mitja tensió al terme municipal d'Amposta. Una de les cigonyes anava anellada, i a més, una vuitena que va resultar ferida va ser traslladada al centre de fauna de Canal Vell, a Deltebre. Amb motiu d'aquestes troballes sobtades, els Agents Rurals va iniciar una revisió de trenta torres de mitja tensió al terme d'Amposta.

"ATENCIÓ: Condemnen a un any de presó a l'activista Andreu Curto" "ACTUALITZACIÓ: Dos ferits en un accident a l'N-420, a Corbera d'Ebre"