Imatge d'una parella de gent gran

Ara o mai

Just ara és quan hem d'organitzar-nos, la situació política demanda un canvi estructural davant la decadència i la credibilitat dels partits polítics tradicionals

Espanya som més de nou milions de jubilats i pensionistes. En arribar les eleccions és habitual que els partits es riguin de nosaltres amb promeses que mai compleixen. Moltes organitzacions del nostre sector són amb freqüència dependents econòmicament del poder de torn, local, autonòmic o nacional i la nostra vulnerabilitat és extrema, per això, hem creat el partit polític Tercera Edat en Acció. El nostre objectiu és aconseguir ser escoltats, i poder influir en les decisions polítiques del país amb la nostra presència en totes les institucions.

El respecte que tots els de la nostra generació hem tingut per la nostra gent gran no és en aquests moments una de les opcions a les nostres famílies, pretendre que després de l'educació rebuda i el tipus de vida que duen assimilin aquesta conducta és complicat, només el temps i l'educació adequada ho faria possible.

I mentrestant, què fem? hem de continuar acceptant que ens tinguin en compte en cada elecció, que és quan per a tots els partits existim? Promeses d'augments, més residències a preus assequibles, etc. Després res de res, per això més que mai és necessari un partit com el nostre, que posa al servei de la societat la nostra experiència. Creiem que, en aquests moments, és més necessari que mai.

Just ara és quan hem d'organitzar-nos, la situació política demanda un canvi estructural davant la decadència i la credibilitat dels partits polítics tradicionals. Un problema és la quantitat d'associacions i partits de l'anomenada tercera edat, que fan més complicat l'objectiu d'estar presents en els escons on es decideix el futur del nostre país, per la dispersió del nostre vot. La unitat d'acció és l'única solució, si pretenem estar representats. Tercera Edat en Acció es posa al servei de tot el col·lectiu i de tots els ciutadans (tots serem grans), per poder aconseguir estar presents on es prenen les decisions.

La nostra proposta és deixar les ideologies, avui dia passades de moda en la nostra opinió, tant d'esquerres com de dretes i centrar-nos en els drets i en la unitat, oferint la millor opció al nostre menyspreat col·lectiu. Hi ha molt per fer i no anem contra ningú, tot el contrari, no volem que els nostres fills i néts es trobin en el futur en la més total indefensió.

La nostra arma és el nostre vot, dispers no val res, units tenim la possibilitat d'influir, de ser escoltats i col·laborar en les administracions, locals, autonòmiques, nacionals i europees, i posar el nostre gran cabal d'experiències al servei de la societat.

Un altre objectiu de Tercera Edat en Acció és aglutinar i aconseguir totes les nostres demandes, si junts ens ho proposem ho podem aconseguir i units ho aconseguirem.

Martí Virgili és Delegat Provincial de Tarragona per Tercera Edat en Acció

Martí Virgili
Martí Virgili | 3edad.org


Comentaris