INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Barnagona, Tarragona un barri de Barcelona

El replantejament del sistema ferroviari de la Catalunya Sud pot semblar l'enèsim menyspreu al territori.

 

Una infraestructura que podia servir per fer territori, per fer xarxa, per fer àrea metropolitana se'l carreguen, deixant una part molt important del Sistema Urbà del Camp de Tarragona, Cambrils i Salou sense servei de Rodalies. Aquests dos municipis se'l deixa amb una única estació, un únic accés ferroviari, allunyat del nucli urbà, passant a ser una mera Estació de regionals que segueix el criteri de l'Estació de l'Alta Velocitat del Camp de Tarragona, veient l'èxit d'aquesta última podrem suposar l'èxit de la nova estació de Cambrils-Salou.

 

Perquè no es vol que el Camp de Tarragona, i en segona instància, la Regió Catalunya Sud agafi força i es vertebri i cohesioni com una potent regió? Simple Geopolítica.

  

 

Catalunya tenia i té un model ben extens de ciutats mitjanes que sembla que facin nosa a la voracitat centralista de Barcelona.

 

Amb el nou escenari ferroviari, Tarragona passa a formar part del concepte Rodalies Barcelona, el servei de Rodalies Catalunya mai ha funcionat com a Rodalies de País. Els Euromed, la velocitat alta ja no passaran per Tarragona, i els únics que faran parada seran alguns Talgo. Fa 40 anys tenir Talgo era un privilegi, un luxe, avui dia és més un tren turístic que no pas un servei comercial adequat a la importància de la ciutat de Tarragona. Tarragona esdevé la província, l'única província que té Alta Velocitat i que la capital de província no té ni Alta Velocitat ni Velocitat Alta a la ciutat.

 

Podríem parlar també de l'Aeroport de Reus i la seva relació amb l'Aeroport del Prat i el diferent tracte d'aquest amb l'Aeroport de Girona. El de Girona amb parada d'AVE que el connectarà amb la xarxa AVE, que tindrà estació a l'Aeroport, fent del de Girona la famosa tercera pista del Prat, el nostre Aeroport, el de Reus, sense cap mena d'intermodalitat ferroviària.

 

Cal que territori reaccioni, cal que ens unim tots els que creiem en aquesta terra al sud Barcelona, la Regió Catalunya Sud mereix respecte i cal que definim una estratègia territorial pròpia i que ens posicioni.

  

  

@jaumecasanas

  

Més notícies de la categoria Tribuna Oberta