Més de tres anys en terra de ningú

Nosaltres com a associació seguim investigant i recollint tota la informació de la història d’aquest peculiar nus ferroviari de més d’un segle de vida
Presentacio de l'Associació per a la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders | Arxiu

El cinc de maig va fer tres anys vam organitzar l’acte de presentació de la nostra entitat: l’associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.
 
Vam néixer per la necessitat de donar a conèixer i protegir l’immens potencial patrimonial que amaga la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.
 
En aquests 3 anys i mig han passat per la colònia, molts polítics del Vendrell, diputades del Parlament de Catalunya, senadores i, fins i tot, la delegada del govern espanyol a Catalunya. Tothom queda impressionat de la història social i patrimonial que fa més d’un segle guarda la nostra colònia. Tothom té clar que s’ha de conservar i posar en valor tot aquest patrimoni, però fins ara ningú ha posat sobre la taula els mitjans per a aconseguir-ho.
 
Nosaltres com a associació seguim investigant i recollint tota la informació de la història d’aquest peculiar nus ferroviari de més d’un segle de vida.
 
Avui recordem un bonic acte on vam voler unir la il·lusió de la nova associació amb la xerrada realitzada pel professor Ramon Arnabat commemorant el 80è aniversari del primer bombardeig a l’estació de Sant Vicenç de Calders , el 7 de maig de 1937 . Feia goig veure plena de gom a gom l’antiga escola de la colònia ferroviària.
 
D’història no ens en falta, de ganes de conservar-la i donar-la a conèixer tampoc. Les visites guiades per la colònia són un èxit de participació i tothom queda captivat per la colònia i pel fet que encara pugui existir un racó de món on sembla que el temps s’hagi aturat.
 
En els últims temps, però, la colònia està patint un retrocés social i de manteniment molt gran, lligat amb problemes de delinqüència. Les administracions es passen la pilota entre unes i les altres i les conseqüències les continuem pagant els veïns i les veïnes.
 
Com a associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders, llancem un SOS per deixar de ser a TERRA DE NINGÚ.
 
 
Eduard Martínez és president de l'Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders

"No som herois, som professionals" "On és Cunit?, per Guillem Estadella"