Bebè en un avió.

Tot el que has de saber per volar amb avió per primera vegada amb un bebè

Viatjar amb un nadó pot semblar tota una odissea, però a la pràctica és molt fàcil si es tenen en compte alguns requisits i recomanacions

 

És més senzill del que sembla, però a tots els pares els hi sorgeixen nombrosos dubtes davant del repte o la novetat d’agafar un avió per primera vegada amb un bebè. Per molt acostumat que un estigui a superar els tràmits d’aeroport o a volar, fer-ho amb un petit viatger hi afegeix un punt d’incertesa.

Però, realment, volar amb un bebè o un nen/a per primera vegada no és complicat. Ara bé, sempre va bé tenir en compte un seguit de situacions o recomanacions per tal que tot el procés sigui el més senzill i agradable per a tots, adults i nens. En aquest primer article de De Ruta en Família us expliquem alguns consells a tenir en compte quan viatgeu amb nens. 

És possible que el primer que us pregunteu és a partir de quina edat poden volar els infants. Cada companyia aèria té la seva normativa sobre l’edat mínima que han de tenir els bebès per volar. La majoria d’elles estableixen un mínim de 8 dies de vida, però el millor és consultar la normativa de cada companyia en el cas que hàgiu de viatjar amb un nadó de pocs dies.

 

Viatjar amb bebès.
S'han de tenir en compte algunes consideracions abans de viatjar amb un nadó. | Laia Díaz

 

Abans de pujar a l’avió amb un bebè

Una de les coses que més fastiguegen dels aeroports són les cues o els tràmits als controls de seguretat. Si viatgeu amb infants, tot serà més fàcil. I és que a la gran majoria d’aeroports hi ha files prioritàries per a famílies amb nens i minusvàlids per evitar les cues als controls de seguretat, de la mateixa manera que algunes companyies també deixen embarcar abans a les famílies amb bebès.

D’altra banda, tal com estableix la normativa aèria, per seguretat, no es poden pujar ampolles de més de 100ml a la cabina de l’avió. Ara bé, si viatgeu amb un bebè podeu portar un pot amb llet, un biberó o termo amb aigua o, fins i tot, un recipient amb algun puré o farinetes. El més segur és que quan passeu el control de seguretat us diguin que agafen els recipients un moment per revisar-los, però en altres casos ni tan sols els miraran.

Viatjar amb bebès.
Viatjar amb nadons també pot comportar alguns avantatges. | Laia Díaz

 

Els menors de 2 anys no paguen, però necessiten bitllet

A partir d’aquí heu de saber que, fins als dos anys, els bebès poden volar sense tenir reservat seient propi, asseguts a la falda d’un adult. En aquest cas el bitllet és gratuït, només cal pagar taxes, però imprescindible! Tot i no tenir seient propi, els menors de dos anys necessiten targeta d’embarcament, per això quan compreu els vostres bitllets d’avió és imprescindible que indiqueu que viatgeu amb un bebè. Així, durant el procés de compra pagareu les taxes aeroportuàries per viatjar amb el petit i us faran arribar una targeta d’embarcament.

Viatjar amb bebès.
Hi ha alguns trucs perquè els nadons gaudeixin de l'avió. | Laia Díaz

 

Un cop dalt de l’avió, què?

Tot i que el més habitual és que si són molt petits viatgin a la falda, en vols de llarga durada hi ha companyies que ofereixen la possibilitat de disposar d’un bressol per a bebès de menys de 15-18 mesos. En aquest cas, haureu de consultar a la pàgina web de cada companyia per saber si les tenen disponibles o com cal demanar-les.

El que us ha de preocupar més és que se li puguin tapar les orelles, sobretot durant les maniobres d’enlairament o aterratge. El millor per evitar-li el malestar és donar-li alguna cosa per succionar. En el cas que li doneu el pit, poseu-lo a mamar, o, en cas contrari, podeu aprofitar per donar-li un biberó o bé, posar-li el xumet. Amb això n’hi haurà més que suficient.

  

Proveu-ho. Viatjar amb nens és una experiència fantàstica i de seguida comprovareu que viatjar amb avió amb el vostre fill/a no és més complicat que fer-ho amb qualsevol altre mitjà de transport.


Comentaris