L'alcalde de Torredembarra visita Carme Forcadell a la presó del Catllar

Eduard Rovira va mantenir una trobada amb Forcadell, acompanyat de la diputada Raquel Sans i la senadora Laura Castel
L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, amb la diputada Raquel Sans i la senadora Laura Castel. | TarragonaDigital.com

 

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), va visitar aquest divendres, 24 d'agost, l'expresidenta del Parlament i exdiputada per ERC Carme Forcadell, que es troba en presó preventiva des del passat 23 de març per la causa oberta contra els polítics que van liderar el procés d'independència de Catalunya la tardor passada. Rovira va fer la visita acompanyat de Raquel Sans, diputada republicana al Parlament de Catalunya, i Laura Castel, senadora del mateix partit.

 

L'alcalde de Torredembarra visita Forcadell

En declaracions a TarragonaDigital.com, Rovira ha explicat que es va tractar d'una trobada «llarga», de dues hores de durada, feta en una sala de reunions convencional i, per tant, sense vidre enmig. «Vam anar a veure la presidenta Forcadell per donar-li suport i per acompanyar-la durant una estona», ha expressat Rovira. «En tanta estona, vam poder parlar de diverses qüestions, des de temes personals fins a temes polítics», explica l'alcalde de Torredembarra.

 

Per a Rovira, la conversa que van poder mantenir va ser «una autèntica lliçó de coratge i de criteri: la presidenta Forcadell tenia i té les idees molt clares». «El plantejament jurídic és molt clar, basat en què tenim la raó», comenta Eduard Rovira, que creu que la causa judicial està basada sobre fets irreals i que «en aquest procés judicial, cargolen els fets de manera kafkiana».

 

Forcadell va agrair, durant la conversa, les múltiples mostres de suport que rep durant els actes que, cada setmana, s'organitzen a l'exterior de la presó de Mas d'Enric —on va ingressar, procedent d'Alcalá-Meco, el passat 20 de juliol. Malgrat no poder sentir des del seu mòdul les mostres de suport, convida tothom a seguir-se mobilitzant. «Ens demana que no defallim, que cal seguir exterioritzant la situació i que es vegi que el suport es manté», diu Eduard Rovira, recollint les paraules de Forcadell.

 

Aquesta era la primera visita d'Eduard Rovira a Carme Forcadell. Les sensacions de l'alcalde torrenc són d'impacte «perquè veus la realitat tal com és, i encara més quan t'explica les rutines que segueixen cada dia dins de la presó».